Maras  Dołączył: 01 Sie 2009
  [K200D] Dziwne ..coś się przesuwa....
Witam ,jestem nowy i zielony w temacie.Mam problem jak sądzę, ze świeżym nabytkiem(k 200d).Mianowicie podczas zmiany położenia z poziomej w pionową słyszę i czuję wyraznie że COŚ się wewnątrz przesuwa.. :shock: zauważyłęm to po 5 dniach używania.Zdięcia robi raczej normalnie ale to..COŚ mnie niepokoi.Będę wdzięczny za odpowiedz i wyrozumiałość.Pozdrawiam.Aparat to prezent z USA więc nie mam chyba gwarancji w europie..

Pawelzqx  Dołączył: 22 Mar 2009
Normalka. Nie masz się co martwić. To jest matryca albo czujnik położenia. Mam to samo w moim GX-20

weiss77  Dołączył: 18 Paź 2008
Re: Dziwne ..coś się przesuwa....
Maras napisał/a:
Witam ,jestem nowy i zielony w temacie.Mam problem jak sądzę, ze świeżym nabytkiem(k 200d).Mianowicie podczas zmiany położenia z poziomej w pionową słyszę i czuję wyraznie że COŚ się wewnątrz przesuwa.. :shock: zauważyłęm to po 5 dniach używania.Zdięcia robi raczej normalnie ale to..COŚ mnie niepokoi.Będę wdzięczny za odpowiedz i wyrozumiałość.Pozdrawiam.Aparat to prezent z USA więc nie mam chyba gwarancji w europie..

Tak zwany Palec Filipinki. Zostawiła go w środku skladając aparat. Powszechna przypadłośc Pentaxów. Matryca się przesuwa. Uboczny skutek zastosowania stabilizacji w korpusie. Zjawisko jak najbardziej normalne. Zdaje sie, ze nawet jest o tym mowa w FAQ i instrukcji.

Maras  Dołączył: 01 Sie 2009
Uff.. :-) Dzieki za szybka odpowiedz,uspokoilo mnie to choc musze przyznac ze dziwi mnie to troszke.W takim razie zaczynam rozgladac sie za jakims szkielkiem z zoomem i czyms do makro.Sorry za litery ale pisze z laptopka bez polskiej czcionki.Pozdrawiam i milego dnia.

Skocz do: