Pioter  Dołączył: 18 Cze 2007
Albumy fotograficzne, kolekcja
Witam
Chciałbym skompletować sobie małą kolekcję mistrzów fotografii. Łapię się na tym, że często szukam w internecie zdjęć najbardziej znanych artystów fotografików, niestety to wszystko jest strasznie rozproszone, często w słabej jakości i po prostu dość chaotyczne. Chciałbym w związku z tym kupić w ciągu najbliższego roku kilka, kilkanaście albumów z fotografiami. Szczególnie interesuje mnie fotografia japońska. Może ktoś z Was pokusiłby się o stworzenie w tym wątku, takiej kolekcji must have. Dodam, że cena gra rolę :)
Pozdrawiam
Piotr

michalwochna  Dołączył: 31 Sty 2007
Na początek to może zacznij od takich powszechnie dostępnych, w których znajdziesz więcej niż zdjęcia jednego autora. Przydaje się to wtedy, gdy wpadają znajomi, rozmawiacie o fotografii, a nie wypada szukać po internecie. Chwytasz za album, w którym znajdujesz zdjęcia i autorów, o których myślałeś. Później będziesz szukał tego, co Cię faktycznie interesuje. Chodził po antykwariatach i wyprzedażach. Przynajmniej ja tak robiłem, w ten sposób po kilku latach uzbierałem całkiem ładną kolekcję, niestety podzieloną na dwa domy (ten w Polsce i ten na Wyspie) i tylko raz na jakiś czas mogę się nimi nacieszyć.

Skocz do: