mirekb  Dołączył: 14 Lip 2009
  [*istDL] Zawiesza się przy wysokich temperaturach
Witam,
Przeszukałem forum ale nie znalazłem analogicznej usterki, więc zakładam nowy temat.
Mój aparat od jakiegoś czasu zawiesza się. Nie pomaga nawet wyjęcie akumulatorów.
Dopiero odłożenie go na kilkadziesiąt minut na półkę przywraca go do życia.
Zawiesza się elektronika, bo mechanicznie pracuje.
Problem nasila się wraz ze wzrostem temperatury. Ostatnio byłem w Egipcie i tam aparat praktycznie cały czas wisiał(wysoka temperatura).
Oddałem do serwisu (Apollo) ale tam rozkładają ręce i nie potrafią podać przyczyny.
podobno jak podpinają go do programów serwisowych to nie wykazują one żadnych usterek.
Czy ktoś słyszał o podobnym problemie i czy istnieje jakieś rozwiązanie problemu (poza oczywistym: zakup nowego aparatu)?
Dodam że:
-nie jest to problem z zasilaniem (mam 2 kompl. akum w tym sanyo)
-nie jest to problem karty (mam 2 : sandisc i panasonic)

Pozdrawiam

plwk  Dołączył: 21 Kwi 2006
Myślę, że trudno będzie nam odpowiedzieć.
mirekb napisał/a:
Oddałem do serwisu (Apollo) ale tam rozkładają ręce i nie potrafią podać przyczyny.
podobno jak podpinają go do programów serwisowych to nie wykazują one żadnych usterek.

Jeśli go sprawdzają w temperaturze pokojowej to nie ma się czemu dziwić. Powinni go podgrzać do 40 stopni i dopiero testować.

mirekb  Dołączył: 14 Lip 2009
To właśnie sugerowałem w serwisie - jak chcieli mi oddać aparat bez diagnozy i zostawiłem im go do testów na kilka następnych dni.
Interesuje mnie natomiast, czy ktoś z forumowiczów miał lub słyszał o podobnym problemie.
Jak znam życie, to w końcu dostanę odpowiedź z serwisu pt: "płyta główna". Jak nie wiedzą tak odpowiadają "na odczep się" wiedząc, że koszt płyty głównej z reguły jest tak wysoki że i tak nikt się nie decyduje na tego typu naprawę.

Pozdrawiam

Skocz do: