KRECIK  Dołączył: 18 Paź 2007
[obiektyw] DA 70Ltd. czy to normalne?
Na pierwszej soczewce za przeslona jest jakby rozlany klej? Soczewka jest wysmarowana tym dookola, widac to tylko pod odpowiednim katem. Normalnie jak patrzymy w obiektyw pod swiatlo to nie widac tego. Nie ma to zadnego wplywu na zdjecia.

Czy inni wlasciciele 70tki tez tak maja? Obiektyw nowka sztuka, przywieziony z USA.

screwdriver  Dołączył: 22 Mar 2007
Użyj wyszukiwania :)

http://pentax.org.pl/viewtopic.php?t=14430

Miałem dokładnie to samo, wymienili mi na nową sztukę. Krajowi spece nie wiedzieli co to jest, wysłali do Niemiec i tam zarządzili wymianę, ale nie podali co było nie tak.

Lipa, dlugo czekales na wymiane?

KRECIK, około miesiąca, dokładnie nie pamiętam. Nowy egzemplarz na razie wygląda OK.

Jeszcze jedno pytanko, wysylales obiektyw na Szyszkowa? czy jest jakis inny adres serwisu?

KRECIK, wiedząc jak działają sprzedawcy i serwisy, reklamowałem u sprzedawcy z tytułu niezgodności towaru z umową.

Ja bym musial do USA odeslac ;)

KRECIK, i teraz już wiesz, dlaczego warto wspierać rodzimy handel ;-)

Nie za 600zl drozej ;)

KRECIK, a jak Ci to z brzegów wypełznie na środek? U mnie wada pokazała się po ponad roku.

Ja mam lepiej, bo od nowosci :D nie wiem, moze w ogole nie oddam na gware. Skoro nie przeszkadza w robieniu zdjec.

KRECIK, Ja nie sprawdziłem po zakupie i nie wiem, czy ta wada się powiększała, czy też była od początku. Wpływu na zdjęcia faktycznie nie było żadnego, więc jeśli nie będzie to rosnąć, to można nie wysyłać do serwisu.

Proponuję aby ktoś z adminów scalił wątek z moim wczęsniejszym, temat ten sam :)

mdfan  Dołączył: 09 Lis 2008
KRECIK napisał/a:
Ja bym musial do USA odeslac ;)

Wystarczy do Hamburga. Można za pośrednictwem Apollo. Niestety transport na nasz koszt.

Pentagram  Dołączył: 21 Wrz 2006
screwdriver napisał/a:
warto wspierać rodzimy handel
KRECIK napisał/a:
Nie za 600zl drozej
mdfan napisał/a:
Niestety transport na nasz koszt.
I po oszczędnościach. 8-)

Ja tam mam sporo sprzętu z zagranicy. Problemy miałem tylko z jednym aparatem cyfrowym. Niestety wtedy był to poważny wydatek. Miałem taką zabawkę pt. RICOH RDC-7. Nawaliła migawka. Miałem międzynarodową gwarancję, a polski oddział Ricoha odsyłał mnie do swojego oficjalnego polskiego dystrybutora (firma Benefit z Gliwic). Najśmieszniejsze było to, że Benefit nie uważał się za tego dystrybutora... Po pół roku ciężkich bojów udało się wymienić aparat na nowy, ale skurczybyki nie chcieli mi gwarancji podbić... Na szczęście więcej przygód nie było.

Bo ja wiem czy po oszczednosciach? 50euro to nie 600zl. Na razie wada nie przeszkadza w robieniu zdjec wiec nie wysle na gwarancje.

To jest chyba 90 EUR, a nie 50...

Chyba jednak nie...

dybon  Dołączył: 05 Gru 2007
KRECIK napisał/a:
Bo ja wiem czy po oszczednosciach? 50euro to nie 600zl. Na razie wada nie przeszkadza w robieniu zdjec wiec nie wysle na gwarancje.

[ Dodano: 2009-08-14, 00:31 ]
screwdriver napisał/a:
KRECIK, a jak Ci to z brzegów wypełznie na środek? U mnie wada pokazała się po ponad roku.

Hmm, dostałeś obiektyw screwdriver ?

Decyzja należy do Cibie.

Cytat
Hmm, dostałeś obiektyw screwdriver ?

http://pentax.org.pl/viewtopic.php?p=398168#398168

Skocz do: