Sprzęt nie jest ważny. Ważne są zdjęcia.
Ze swoich nigdy nie jestem zadowolony.
K-1, SMC FA*24/2, SMC FA*300/4.5, T 28-75/2.8: 645N+FA 45-85/4.5+ A 35/3.5, seria tradycyjnych korpusów bagnetu "K" i nawet jakieś Nikony oraz osprzęt do wszystkiego i niczego.
K-1, SMC FA*24/2, SMC FA*300/4.5, T 28-75/2.8: 645N+FA 45-85/4.5+ A 35/3.5, seria tradycyjnych korpusów bagnetu "K" i nawet jakieś Nikony oraz osprzęt do wszystkiego i niczego.
Miałem ten pomysł i odrzuciłem, przecież wtedy też melduje koniec filmu i dalej po 37 klatce ani dudu.dsk napisał/a:ustaw, żeby się film automatycznie nie zwijał
Pal sześć te pozostałe ca 20 klatek.dsk napisał/a:dokończyć tę rolkę?
Daj znać jak się to zakończyło, bo jestem piekielnie tego ciekawdickkett napisał/a:zainfekowałem go nową bakterią,
- włożyłem nową rolkę.
W południe wypad i sie zobaczy.
Cytatdickkett, nie chcę Cię martwić, ale najbardziej podejrzany jest silnik. Być mozż siadają mu szczotki. Gdy jest pobierany za duży prąd to traktuje to jak opór przy końcu filmu i zwija. Możliwe, ze bateria nie "wyrabia" i nie daje wystarczająco "sztrumu". Życzę aby był to ten drugi przypadek. Pzdr.
dickkett napisał/a:- wszystkie negatywy "szły do końca",
- wszystkie slajdy dochodziły do 28 klatki i ... koniec filma, charakterystyczny dźwięk, i film w kasecie.
K5,Z1p,SuperA,K2,KM,MX,ME-S,K1000 i parę szkiełek Pentax, Adaptall kiedyś ... a teraz K1 i K3 plus parę szkiełek
Narazie jak wyżej, dlatego narazie, bo nie uważam tego za koniec.teta napisał/a:Daj znać jak się to zakończyło
Nie śmiem Ci radzić ...teta napisał/a:większość opisywanych problemów na tym forum, wcześniej czy później, mnie też dopada
Też tak uprościłem pierwszy przypadek. Tylko póżniejSzakal napisał/a:a może z partią slajdów coś nie tak![]()
dickkett napisał/a:uzbroiłem łobuza w negatyw