boberski  Dołączył: 18 Cze 2008
reklamacja fotojoker
Sprawa jest tego typu. Oddałem do fotojokera (Galeria Dominikańska Wrocław) dwa slajdy 120. Przychodzę po odbiór a tu co….. jeden jest źle wywołany i nie polega to na tym ze mi nie psuja kolorki gorzej tych kolorów nie ma tzn. na cały film są 2 klatki które wyglądają bardzo niewyraźnie i są mętnie szare a reszta filmu jest jakby nie wywołana - jednolicie niemal szaro-zielona.

Drugi film natomiast został podmieniony i zdjęcia mojej dziewczyny powędrowały do kogoś innego mi natomiast przypadły czyjeś zdjęcia z jakiegoś pikniku na trawie w parku :-P

Oczywiście złożyłem reklamacja. Pan przyjmujący nie bardzo nawet widział jak ja napisać a tym bardziej nie wiedział co uda mi się nią wskórać. Mają do mnie zadzwonić za około tydzień i powiedzieć co oni na to.

I tu pytanie jak myślicie co uda się wywalczyć? O ile pewnie jakoś ten podmieniony slajd po jakimś czasie wróci do mnie o tyle tego zmarnowanego odzyskać się nie da. Wiem ze laboratoria zwykle zasłaniają się regulaminem w którym widniej ze za zniszczony negatyw mogą dać drugi nowy.(jednak takiego zapisu nie znalazłem w regulaminie fj) Mnie jednak to rozwiązanie nie satysfakcjonuje i sądzę ze jeśli odpowiednio pokierować sprawa osiągnąć mogę więcej…Tylko właśnie jak? Macie jakieś pomysły?

Desmond  Dołączył: 07 Paź 2008
boberski napisał/a:
fotojockera
Zapewne chodzi o sieć Fotojoker. W zasadzie to wątpię by coś więcej się udało odzyskać, podobnie czasami ludzie skarżą się na Rossmana (giną negatywy, albo wracaja pogięte lub z zaciekami) i dotychczas nic nie słyszałem by coś wiecej udało się uzyskać w ramach odszkodowania.

Skocz do: