xVxdx  Dołączył: 08 Wrz 2009
  [K200D] Problem
Dzień Dobry wszystkim użytkownikom. To mój pierwszy post, niestety mam problem ze sprzętem. Posiadam k200 od ponad pół roku i coś takiego pojawiło się pierwszy raz. Po zgraniu zdjęć na dysk podgląd jest niedostępny i wyglądają w ten sposób...

Wielkie siwe pasy, czy to może być problem z kartą, oprogramowaniem, migawką...?Miał może ktoś z Was coś takiego?
pozdraViam

ps.Sory nie wrzuca mi zdjęcia więc dorzucam link
http://img30.imageshack.us/i/imgp4746f.jpg/

Raven  Dołączył: 03 Gru 2007
Nic nie widać! Popraw linka do zdjęcia.

Może lepiej jednak nie poprawiaj, bo po tym kawałku co widać boję się, co mogłoby się ukazać ;-)

A tak serio, to wygląda jak błąd zapisu. Czasami tak (teraz rzadko, kiedyś jak miałem gorszy net to częściej) mam jak ściągam jakieś zdjęcie i coś przerwie połączenie.

Masz tak w każdym programie?

Janusz Gdula  Dołączył: 08 Gru 2008
Sformatuj kartę pamięci i spróbuj ponownie. Może to coś pomoże.

izbkp  Dołączył: 15 Gru 2008
xVxdx, Wsadź inną kartę pamięci i zobacz czy objaw się powtórzy i/lub spróbuj kopiować zdjęcia inaczej niż obecnie, czyli jeśli teraz kopiujesz kabelkiem usb z aparatu to skopiuj je via czytnik i sprawdź czy problem też występuje.

xVxdx  Dołączył: 08 Wrz 2009
Dzięki chłopaki. Na razie formatuje po każdej sesji i problem się nie pojawia, mam nadzieje, że problem pojawiał się z tego powodu. Karta była nieformatowana przez ponad 4000 zdjęć.
PozdraViam

Skocz do: