krzysztofwkr  Dołączył: 01 Lip 2009
[lampa] Problem z lampą w samsungu G1L
Witam serdecznie,
Może od razu przejdę do problemu, który wystąpił kilka dni temu, mianowicie dzieje się coś takiego: w trakcie próby używania wbudowanej lampy nie ma flasha, ponad to wskaźnik poziomu baterii nagle pokazuje, że baterie są rozładowane, autofokus nie chce ostrzyć. Po zamknięciu lampy, nagle poziom baterii pokazuje full, AF zaczyna ostrzyć. Jak by jakieś zwarcie czy co, lampa się przepaliła???? Nie mam pojęcia, może ktoś jest w stanie coś zasugerować, pomóc?! Z góry dziękuje.

mygosia  Dołączyła: 19 Kwi 2006
Kiedy ladowales baterie?
Czy probowales z innym kompletem?

Witam, tak jak najbardziej wymieniałem dwa różne, w obydwu przypadkach to samo się dzieje. A czy w ogóle jest możliwe, żeby lampa się spaliła lub uszkodziła???? Jak można to sprawdzić?

Kiwak  Dołączył: 28 Paź 2007
Szczerze mówiąc wygląda to na uszkodzenie elektroniki - przetwornica lampy, zwarcie.
Niestety to raczej zła wiadomość: serwis.
Jest jednak alternatywa: lampa zewnętrzna. I tego się trzymaj ;-)

To zdecydowanie zła wiadomość.. Za tydzień urlop.. A wie może ktoś do jakiego punktu w Łodzi można udać się z taką usterką??

[ Dodano: 2009-10-13, 22:53 ]
Witam serdecznie. Mam prośbę czy ktoś z forumowiczów zna może jakiś serwis w Łodzi lustrzanek?? Byłem w jednym na pojezierskiej ale tam Pan bał się w ogóle dotknąć do tego aparatu, jedynie powiedział to to, że może co najwyżej wysłać go do wawy do serwisu głównego. Zasugerował, że mogła paść przetwornica i koszt rzędu 400,- co jest jakąś ceną z kosmosu. Może jednak jest jeszcze jakiś serwis w łodzi co chociaż by zajrzał do środka.
Będę wdzięczny za jakieś info.

[ Dodano: 2009-10-14, 00:03 ]
Witam serdecznie. Mam prośbę czy ktoś z forumowiczów zna może jakiś serwis w Łodzi lustrzanek?? Byłem w jednym na pojezierskiej ale tam Pan bał się w ogóle dotknąć do tego aparatu, jedynie powiedział to to, że może co najwyżej wysłać go do wawy do serwisu głównego. Zasugerował, że mogła paść przetwornica i koszt rzędu 400,- co jest jakąś ceną z kosmosu. Może jednak jest jeszcze jakiś serwis w łodzi co chociaż by zajrzał do środka.
Będę wdzięczny za jakieś info.

Skocz do: