Acer  Dołączył: 08 Maj 2008
[*istDL] Nie działające przyciski w GX-1L
Witam,
Od jakiegoś czasu mam taki dość nieprzyjemny problem, że nie działa mi przycisk "nawigacyjny" czy jak by go nazwać, ten okrągły wokół przycisku "OK". No i jak zapewne się domyślacie nie mam możliwości przestawienia czegokolwiek w menu (pal licho menu, tam i tak rzadko coś przestawiałem) bardziej boli mnie iso, balans bieli, etc. czyli to co kryję się pod przyciskiem "Fn" i tu leży największy problem, bo od jakiegoś czasu robię zdjęcia z balansem bieli ustawionym na słońce, więc potem większość zdjęć do publikacji na różnych stronach w internecie robię na b&w. Ale zbaczam z tematu.
Chodzi mi głownie o to czy ktoś miał może podobny problem, i próbował go rozwiązać samemu. Gwarancja skończyła mi się w maju (o ile dobrze wyczytałem, że Samsung daje jej 12 miesięcy m.in na aparaty). Dodatkowy problem leży tez w tym, że aparat mi jest potrzebny, i nie chcę się bardzo zdecydować na oddanie go do jakiegoś serwisu (nie patrząc już na to, że bardzo nie mam kasy na naprawę...). W sumie to szukałem czegoś na ten temat w internecie i chyba tylko wiem, mniej więcej to, że te przyciski są w tylnej ściance. Nie mam pojęcia jakiego rodzaju są te niedziałające "przyciskacze". Chciałbym się po prostu dowiedzieć, czy samemu coś w tym kierunku można zrobić, a potem ewentualnie skierować aparat do serwisu (nie po tym jak rozwalę go całkiem znaczy się ;)
Oczywiście żadnego doświadczenia w naprawie aparatów nie mam, w jako takiej prostej elektronice coś było. Chcę się wypytać przed rozkręceniem po prostu :) Pozdrawiam

Skocz do: