Iza  Dołączyła: 01 Paź 2007
Prośba do forumowiczów z Dolnego Śląska
Mam sprawę delikatnej wagi dosłownie i w przenośni.
Ostatnio niechcący potłukłam mojej mamie parę części wymarzonego porcelanowego serwisu. Cudem znalazłam w sklepie firmowym ostatnie sztuki dokładnie tych talerzy, które trzeba i bardzo się ucieszyłam, że sprawa załatwiona. Niestety okazało się, że są problemy z przesyłką, bo jedyny kurier, który chce przewozić od nich porcelanę i tak najczęściej ją tłucze :evil:
Teraz sedno sprawy:
sklep firmowy znajduje się w Wałbrzychu, porcelana jest już do odebrania. Czy ktoś z tamtych okolic miałby możliwość odebrać ją ze sklepu i co więcej wybierał się w możliwym do przewidzenia czasie do Warszawy lub w okolice? Wiem, że to mało prawdopodobne, ale na naszym forum wszystko jest możliwe. Postaram się jakoś odwdzięczyć.

Doktor_Vincent  Dołączył: 04 Lip 2009
Dużo tego jest? W przyszłym tygodniu w środę jadę do Wawy i będę tam do niedzieli (jeszcze nie jest to pewne, ale na 99%)

Doktor_Vincent, z nieba spadłeś :-D
To są dosłownie: 4 talerze i 2 salaterki.

Jarek Dabrowski  Dołączył: 20 Kwi 2006
Iza napisał/a:
4 talerze i 2 salaterki
Rzucaliście się z trefem?

Jarek Dabrowski napisał/a:
Rzucaliście się z trefem?
Na szczęście nie potłukłam tyle. Stłukłam tylko 2 talerze. To są już po prostu ostatnie sztuki pasujące do tego serwisu i więcej już takich nie będzie, więc biorę je trochę na zapas.

Iza, a tak na objętość i kilogramy? Bo podróż moja o ile dobrze pamiętam nie przewiduje samochodu. Poza tym jeszcze szukaj innych ludzi bo ja na 100% będę wiedział dopiero jutro wieczorem.

Doktor_Vincent napisał/a:
tak na objętość i kilogramy?
Sama porcelana: ~25x25x10cm i ok. 2,5 kg. Zapakowane będzie trochę więcej, ale to już od pań w sklepie zależy ile. Rozumiem, że bez samochodu może być to kłopotliwe. Poczekamy jeszcze, może ktoś się odezwie, a Ty się zastanów.

Jeśli zależało by to ode mnie to już byś to miała. Mój wyjazd do Warszawy jest tak jakby służbowy, dlatego nei ja o nim decyduje. A co do rozmiarów i wagi to sobie bez problemów poradzę, myślałem że będzie dużo gorzej :-)

Doktor_Vincent, rozumiem, zaczekam więc cierpliwie do jutra. Sklep mnie jakoś nie poganiał, także z tym nie ma problemu.
Jakby się udało, to możesz się zacząć zastanawiać jakiego browara chciałbyś dostać (czy co tam lubisz) :mrgreen:

Iza, szykuj jakieś liche piwo i rolkę filmu 135, też lichy może być, przeterminowany, kolor, czułość 200-400, a ja będę w Warszawie w środę po południu, musisz mi jeszcze coś powiedzieć o tym sklepie z porcelaną

[ Dodano: 2009-11-05, 23:06 ]
i jeszcze przydał by się nr tel ale to na PW ;-)

Doktor_Vincent, wielkie dzięki :mrgreen:
Piwo i film już się chłodzą :-P
Już piszę PW.

Skocz do: