sigma  Dołączyła: 01 Kwi 2008
K7 i dzwiek w filmach.
Mam mały problem z moim K7.. mam chyba walnięty tryb filmowania.. :-/ zaczęłam sie tym bawic nie dawno i od początku jest tak, że jak odtwarzam nagrany filmik, to po parunastu sek. wyłącza sie samoczynnie głos, film dalej idzie, ale cisza jak makiem zasiał :evil: zadam pyt. ret. to chyba nie jest normalne ? :-(

argawen  Dołączył: 19 Kwi 2006
sigma napisał/a:
to po parunastu sek. wyłącza sie samoczynnie głos, film dalej idzie, ale cisza jak makiem zasiał :evil: zadam pyt. ret. to chyba nie jest normalne ? :-(
Nie.

tak myślałam, czyli jednak czeka mnie serwis :-x :-?

matth  Dołączył: 21 Kwi 2008
sigma, możesz najpierw zaktualizować firmware - jeśli nie masz najnowszego.

matth, myślisz że to może coś pomóc ? :roll:

matth  Dołączył: 21 Kwi 2008
sigma, na pewno nie zaszkodzi.

mac_27  Dołączył: 09 Sty 2008
sigma, a sprawdzałeś czy jest dźwięk podczas odtwarzania w aparacie czy tylko w komputerze? Może to problem z twoim kompem.

RiddlerPL  Dołączył: 19 Sty 2008
Ja miałem sytuację, że obraz nie nadążał za dźwiekiem. Przez co dźwięk konczył się w pewnym momencie (czasami np w połowie filmu), a obraz zaś leciał dalej. U kumpla zaś wsio było ok. Przyczyną okazał się za wolny komp. mJPEG niestety wymaga sporo mocy obliczeniowej od kompa. Jak mocy brakowało to komp dekodował obraz wolniej od dźwieku (który był odtwarzany z nominalną szybkością) przez co całość się rozsynchronizowywała. Kumpel miał duzo mocniejszego kompa i u niego coś takowego nie występowało. Wsio działo się gdy nagrywałem z jakością 1.6 Mpix. Przy mniejszych rozdziałkach było OK. Radziłbym te ewentualność sprawdzić odtwarzając u kogoś z naprawdę mocnym kompem. Ewentualnie zobaczyć czy występuje kłopot gdy używasz mniejszycyh rozdziałek. No i zobaczyć jak to odtwarza aparat - tam powinno być idealnie. Poza tym sprawdziłbym jak szybka masz kartę. W instrukcji jest wyraźnie napisane, że może wystapić kłopot z filmami jak szybkość zapisu karty będzie niewystarczająca.

Mam P4 3 Ghz (Prescott), 2 GB RAM i GeForce FX 5950 Ultra zas sywtem to WinXP.

Benek  Dołączył: 18 Wrz 2008
To może też kwestia programu, którym otwieramy film

U mnie windowsowski MediaPlayer działał podobnie - tzn. dzwięk nie nadążał za obrazem. Ale otworzyłem plik filmowy QuickTime'em i było OK.

Co do kompa to faktycznie może byc wolny, bo dźwiek też troche nie współgra z obrazem i na największej rozdzielczości ludzie przemieszczają sie w zwolnionym tempie :lol:
ale..
wg instrukcji i tego co piszecie, powinnam móc odtworzyc normalnie filmik w aparacie, czyli zobaczyc ruchomy obraz na ekranie, tak ?? to tego też nie ma :evil: :evil:
już mi słabo, na samą myśl o serwisie :evil: :-(

Skocz do: