Bez K-7 i obiektywów z * też da się zrobić zdjęcia:]
www.facebook.com/fotografiacyfrowa Śledź mój profil jeśli podobają Ci się moje prace
Grizley napisał/a:nie wiem czy coś pomoze zresetuj ustawienia w aparacie
w setup menu i w custom menu oprócz tego w setup menu jest opcja transfer mode tam ustaw na PC.
www.facebook.com/fotografiacyfrowa Śledź mój profil jeśli podobają Ci się moje prace
Sprzęt nie jest ważny. Ważne są zdjęcia.
Ze swoich nigdy nie jestem zadowolony.
dickkett napisał/a:Po podłączeniu:
System -> Sprzęt -> Menedżer urządzeń -> Akcja -> Skanuj w poszukiwaniu zmian sprzętu
???
MZ-50, K-50, DSC-W35.
fotki
dybon napisał/a:Ale jak ci go nie wykrywa?
Po podłączeniu nie otwiera się automatyczne okienko z wyborem akcji?
Sprawdzałeś czy w moim komputerze pojawił się jakiś napęd wymienny?
Sprawdź czy w menadżerze urządzeń jest nowy sprzęt.
Aparat na pewno włączony?
Może w biosie wyłączyłeś USB?
Kabelek walnięty?
A tak z innej beczki.
Kumpel dziś kazał mi przed wyciągnięciem swojego pendriva włączyć bezpieczne usuwanie sprzętu. Ponoć to wyłącza napięcie na USB, twierdzi że bez tego "spalił" 4 pendrivy, podobnie jego znajomy. Nie wiem ile w tym prawdy. Ja swoje urządzenia po prostu wyciągam ze złącza.
Na razie działają.
MZ-50, K-50, DSC-W35.
fotki
dybon napisał/a:Jak masz jeszcze gwarancję, reklamuj, inne pomysły mi do głowy nie przychodzą.
[ Dodano: 2008-03-11, 23:14 ]
Dopisuję bo wcześniej nie było notki o obiektywie.
A czy podłączasz aparat z tym obiektywem, testowałeś na kicie?
Tak z ciekawości test zrobiłem, bez obiektywu mój komp wykrywa aparat.
Daj zdjęcie bagnetu tego Tamarona.
Ale coś mi się wydaje że jednak jakaś usterka, tylko pytanie czy twoja wina czy sprzętu, ale to pewnie serwis zwali na ciebie. Ewentualnie nie przyznawaj się do żadnych kombinacji, po prostu pewnego dnia przestało działać.
Chyba że nie chce ci się rozstawać z aparatem, kup czytnik za 2zł i lej na to.
Zgłoś najwyżej przed końcem gwarancji.
MZ-50, K-50, DSC-W35.
fotki
kabu napisał/a:ale napisze jeszcze że tak mi się zaczeło robić po podbięciu nowego obiektywu tamrona 70-300 4-5.6 nie wiem czy to coś pomoże piszę tak dla informacji ...
Pozdrawiam
6x6 - 24x36 - FF - malutki dron
kabu napisał/a:3)kabelek zapewne też mam zapakować z tym co zrobić z kartą?
K-5, K 100d + Grip DICAIN/SMC-DA 18-55/SMC-FA 28-70/Sigma 70-300 APO II/METZ 58 AF-1/GOLDPHOTO YH324C + YH 430/POWERLUX FW-2 /Blendy ROTIN okrągłe 5w1, 110cm/Dyfuzor LIGHTSPHERE/Torba TAMRAC Pro 8/Plecak LOWEPRO,kubki,smycze,koszulki...
dybon napisał/a:
A tak z innej beczki.
Kumpel dziś kazał mi przed wyciągnięciem swojego pendriva włączyć bezpieczne usuwanie sprzętu. Ponoć to wyłącza napięcie na USB, twierdzi że bez tego "spalił" 4 pendrivy, podobnie jego znajomy. Nie wiem ile w tym prawdy. Ja swoje urządzenia po prostu wyciągam ze złącza.
Na razie działają.
To niestety Apollo robi. Piszą wina klientadybon napisał/a:czy maksimum statystyk.
K-5, K 100d + Grip DICAIN/SMC-DA 18-55/SMC-FA 28-70/Sigma 70-300 APO II/METZ 58 AF-1/GOLDPHOTO YH324C + YH 430/POWERLUX FW-2 /Blendy ROTIN okrągłe 5w1, 110cm/Dyfuzor LIGHTSPHERE/Torba TAMRAC Pro 8/Plecak LOWEPRO,kubki,smycze,koszulki...
Stoodi napisał/a:Witam i trochę odgrzeje temat. Mam podobny problem z k100d super. Wszystko elegancko działało i nagle klapa. XP nie widzi aparatu. Vista się zawiesza tak, że nic się nie da zrobić a po odpięciu aparatu od kompa pracuje normalnie. Aparat nie przechodzi w tryb PC. Kabu napisz proszę jak to się skończyło w Twoim przypadku.
MZ-50, K-50, DSC-W35.
fotki
Stoodi napisał/a:Witam i trochę odgrzeje temat. Mam podobny problem z k100d super. Wszystko elegancko działało i nagle klapa. XP nie widzi aparatu. Vista się zawiesza tak, że nic się nie da zrobić a po odpięciu aparatu od kompa pracuje normalnie. Aparat nie przechodzi w tryb PC. Kabu napisz proszę jak to się skończyło w Twoim przypadku.
(K10,k100,w drodze K5, szkła, błyskotki) + wielki zapał
W dalekich planach - Hasselblad H3D-39
Lubię jasne sytuacje, i ... jasne szkiełka