Preacher  Dołączył: 17 Lis 2009
Problem z lampą AF 540
Witam
Mam mały problem wynikający z mojej winy z pewnością, mam lampę AF 540 Pentaxa i coś powciskałem i lampa przestała mi automatycznie ustawiać zoom do ogniskowej obiektywu. Lampa jest w trybie auto i prosiłbym o pomoc jak zrobić lub co ustawić w lampie by znów autozoom mi działa bo aktualnie wyswietla mi mzoom . Lakmpa pracuje na body k200

opiszon  Dołączył: 29 Sty 2008
a nie masz ty przez przypadek lampy ustawionej w tryb wireless :?: (przełącznik OFF-ON w pozycji środkowej :?: )

Pentagram  Dołączył: 21 Wrz 2006
Preacher, a gdybyś tak spróbował nacisnąć kilka razy przycisk "Zoom" aż przeskoczy na opcję "A.Zoom" ;-)

Preacher  Dołączył: 17 Lis 2009
Pentagram napisał/a:
Preacher, a gdybyś tak spróbował nacisnąć kilka razy przycisk "Zoom" aż przeskoczy na opcję "A.Zoom" ;-)

Niestety gdyby to pomogło to bym nie prosił o pomoc, a mam pytanie do was czy autozoom działa tylko gdy palnik jest w pozycji standardowej tzn 90 stopni? czy po podniesieniu już nie spełnia swojej funkcji?

geeker84  Dołączył: 30 Mar 2009
Sprawdziłem (bo jakoś wcześniej nie zwracałem na to uwagi) po przestawieniu palnika w inną pozycję niż 90st zoom działa jak powinien. Dodam, że u mnie po włączeniu lampy automatycznie ustawia się w pozycji Auto 16mm (pewnie jak każda) i tak jest za każdym razem. Tak jak opiszon napisał, jak włączam lampę i przełączę na WL zamiast na ON to wskakuje na manual zoom.

Skocz do: