wiosna77  Dołączył: 04 Lut 2007
Jaki najlepiej obiektyw szeroki kąt do Pentaxa ME
Jak w temacie.W zapupionym kilka dni temu Pentaxie ME Super jest Pentax 1,7 a chcędokupić szerokokątny.Korzystam rzczej z aukcji allegro ,gdyż w moim rejonie nie odbywają się giełgy fotograficzne.Na allegro poza Pentaxami 2,8 są jeszcze inne.Prosze o poradę co najlepiej kupić chodzi o szeroki kąt.

l_uka  Dołączył: 20 Kwi 2006
wiosna77 napisał/a:
W zapupionym (...)Prosze o poradę

polecam wazeline 8-)
MSPANC

asklop  Dołączył: 22 Kwi 2006
Luka no co ty z tą wazeliną. nie stresuj wiosny... bo nie przyjdzie :mrgreen:

Wiosna 77
kup sobie pentax smc -m 28/2,8 to naprawdę dobry obiektyw, miałem kiedyś i byłem zadowolony.
(jest malutki i zgrabniutki i przystępny cenowo)

i staraj sie brać orginalne Pentaxy a nie kundelki, i w db stanie - nie będziesz miał wiekszych problemów w przypadku odsprzedaży

tref  Dołączył: 05 Wrz 2006
wiosna77, goń na giełdę, Spinner sprzedaje tę 28/2.8

l_uka  Dołączył: 20 Kwi 2006
:oops:

argawen  Dołączył: 19 Kwi 2006
tref, bo jeszcze poleci na taką rzeczywistą :mrgreen: Mowa oczywiście o naszej forumowej giełdzie.

[ Dodano: 2007-02-05, 23:12 ]
l_uka, he he he

wiosna77  Dołączył: 04 Lut 2007
Kupiłem na allegro nówkę Pentax SMC A 28-80 -co Wy na to?
Panowie lub koledzy bo tak lepiej sie kontaktować w komunie/bo czym jest to piekne forum jak nie komuną/nie mylić z komunizmem.Dziś kupiłem tak obiektyw.Sprzedający pomomo tego co napisał w ofercie i widziałem na załączonych fotkach zapewnił mnie ,ze taki jest stan.Wykorzstam go na wiosnę 2007 roku .Na marginesie tego tematu wyjaśniam,że mój login wiosna to nie określenie mojej płci lecz pamiętną datęważną dla każdegomężczyzny data wyjscia-roku z wojska,i dodaje cyt.lepsza własna ślina niż najlepsza wazelina.Odposzcie Panowie co sądzicie o moim zakupie-tylko już bez wazeliny.Henryk S.

wiosna77 napisał/a:
Odposzcie
Odposzuję (miało być bez wazeliny :-P )
krótko-będziesz zadowolony! Martwi mnie tylko jedno, może cytat:
wiosna77 napisał/a:
Wykorzstam go na wiosnę 2007 roku
myślę, że stanowczo za późno, zima (jest bardzo wiosenna w tym roku) więc zachęcam do szybkiego zabrania się za robienie zdjęć, jak tylko otrzymasz szkło.

szpajchel  Dołączył: 20 Kwi 2006
wiosna77 napisał/a:
Na marginesie tego tematu wyjaśniam,że mój login wiosna to nie określenie mojej płci lecz pamiętną datęważną dla każdegomężczyzny data wyjscia-roku z wojska

Hehe, 77 na tym forum ma kilka znaczen:
- ogniskowa obiektywu, ktora numerologicznie wylozy Ci tref;
- wiosna 77 szpajchel zaczal rejestrowac otaczajaca rzeczywistosc :mrgreen:
A co do obiektywu, to bedziesz zadowolony. Bedziesz mogl go podpiac nawet do najnowszych cyfrowych lustrzanek. Kultura pracy bije zapewne na glowe, tanie zoomy, sprzedawane w tzw kitach. Tylko nie czekaj na wiosne, bo moze sie okazac, ze od razu bedzie lato. Idz robic zdjecia i pochwal sie rezultatami. No i pamietaj, wchodzac w system wkraczasz na grzaski grunt. Na dwoch obiektywach sie nie skonczy.

szpajchel napisał/a:
Hehe, 77 na tym forum ma kilka znaczen:
- ogniskowa obiektywu, ktora numerologicznie wylozy Ci tref;

przytoczę tylko link, szkoda pisać to sami kilka razy (choć 77 zasługuje na to)
LINK do zakładki 10poczekaj aż się całe załaduje, to przeskoczy do tego postu
a w moim poście następnym (w tym samym wątku) są wyjaśnione inne Limitedy.

Skocz do: