Michał Wochna
Kupa sprzętu i brak czasu.
Jarek Dabrowski napisał/a:Będzie walić pełną mocą, lub ustawioną manualnie (1/2, 1/4, 1/8...).
Ta lampa jest TTL-only, a MX nie obsługuje TTLa lampy. Dodatkowo, AF-500FTZ nie ma własnych programów, więc, delikatnie mówiąc, z MXem to nie jest najszczęśliwszy zestaw...
Michał Wochna
W ogóle nie współpracuje. Tzn, tak jak ją ustawisz w trybie M, tak błyśnie. Nie ma żadnej komunikacji aparat-lampa.michalwochna napisał/a:Czytałem gdzieś wypowiedź Marka, że ogólnie z korpusami analogowymi to ona słabiutko współpracuje,
Zmartwię cię. Będzie tak samo jak z MXem (no, może się zoom lampy dostroi do zoomu obiektywu, to wszystko). K10D nie obsługuje "zwykłego" TTLa, tylko P-TTL, którego ta lampa nie ma.michalwochna napisał/a:Natomiast domyślam się, że z K10D będzie współpracować znakomicie?
Jarek Dabrowski napisał/a:Zmartwię cię. Będzie tak samo jak z MXem (no, może się zoom lampy dostroi do zoomu obiektywu, to wszystko). K10D nie obsługuje "zwykłego" TTLa, tylko P-TTL, którego ta lampa nie ma.
Michał Wochna
Bardzo dobry pomysł.michalwochna napisał/a:To jednym słowem totalna kaszana i pozostaje mi poszukać sobie Z-1P.
Tak, właśnie dzięki trybom automatycznym (programom).michalwochna napisał/a:W takim razie, czy lampa z automatyką tyrystorową (takową posiadam od wielu lat i zawsze dzielnie mi służy) będzie miała przewagę współpracy z emiksem nad 500 FTZ?
Nie, ona nie ma żadnych czujników.michalwochna napisał/a:Bo rozumiem, że FTZ sama sobie niczego nie pomierzy?
Michał Wochna