. Żeby nie zaśmiecać wątku dużą ilością zdjęć i tekstu opisowego, wrzucam dokument pdf:
  . Żeby nie zaśmiecać wątku dużą ilością zdjęć i tekstu opisowego, wrzucam dokument pdf:

MMM napisał/a:a nie Industar 61L/D czasem?

Sony A7 - w końcu święty grall
MMM napisał/a:czy się nie pomyliłeś nazywając tego industara 61L/Z zamiast 61L/D, nie wiem, nie znam cyrylicy ale zdawało mi się, że to L/D
Eldred napisał/a:a_czacha, czyżbyś pisał książkę o starych szkłach na m42? co byś polecił najlepszego w okolicach 20-28mm?
Bardzo fajnie zrobiony opis obiektywu.
[ Dodano: 2009-12-07, 08:05 ]
Swoją drogą chętnie bym kupił taką książkę/kompenium tanich szkiełek m42.
 Jednak znowu znajomi będą mi ciosać kołki na głowie, że przez to ceny na allegro podskoczyły, jak to miało miejsce z Takumarami
   Jednak znowu znajomi będą mi ciosać kołki na głowie, że przez to ceny na allegro podskoczyły, jak to miało miejsce z Takumarami   . To oczywiście żart, nie jestem żadnym trendyhunterem czy joysearcherem, ale w tajemnicy i tylko dla Twojej wiadomości: zapoluj na TOPCORa 20 lub 25 mm. Dekielek M42 kosztuje 25$, sam obiektyw nieco
  . To oczywiście żart, nie jestem żadnym trendyhunterem czy joysearcherem, ale w tajemnicy i tylko dla Twojej wiadomości: zapoluj na TOPCORa 20 lub 25 mm. Dekielek M42 kosztuje 25$, sam obiektyw nieco   droższy, ale cicho sza, to tak tylko między nami
   droższy, ale cicho sza, to tak tylko między nami   

Morg napisał/a:Ciekawe jak się do tego ma Industar 50-2, zakupiłem kiedyś za 30zł, gdyż z zenitem robił wrażenie (jak limited 43 z LX ;) ), ale nigdy nie przestrzeliłem nawet rolki filmu nim... A podobno mimo że ciemny to pioruńsko ostry...

Cytat(w co wątpię, wieści o rozrzucie radzieckich szkieł pod kątem jakości do większości z nich nie mają uzasadnienia)
Przybyłem, zobaczyłem i własnym oczom nie wierzę!

Przybyłem, zobaczyłem i własnym oczom nie wierzę!

,ja swoją czajkę za 15 pln kupiłem na allegro pół roku temu.Co do jakości radzieckich obiektywów to nie miałem nigdy żadnych problemów.
   ,ja swoją czajkę za 15 pln kupiłem na allegro pół roku temu.Co do jakości radzieckich obiektywów to nie miałem nigdy żadnych problemów.Przybyłem, zobaczyłem i własnym oczom nie wierzę!
Świat już wszystko połknął, strawił, wysrał i prezentuje to jako materiał twórczy.
pożyjemy zobaczymy pozdrawimburan napisał/a:Szkoda że nie ma cyfrowego zenita na m42
i jak zwykle pojawia sie znikad grzegorzgr ze swoimi madrosciami..