aniaL  Dołączyła: 05 Cze 2008
Podgląd "na żywo" w komputerze
Witam,
nie znalazłam nic na ten temat w seci ani na forum.
Czy jest możliwe z Pentaxem K100D fotografowanie "na kablu usb" podłaczonym do kompa, aby zdjęcie po chwili ukazywało się na monitorze?

Coś takiego: http://www.myapple.pl/faq...owym-eosem.html

Do dyspozycji wszsytkie oryginalne kabelki, program Pentaxa oraz Adobe Bridge

Czy ktos z Was próbował to zrobić? Albo wiadomo ze "to se ne da" ;)

Poeksperymentowała, ale po podłaczeniu aparatu na kabel usb pzrzechodzi w tryb PC do zgrywania zdjęc i koniec. W PhotoBrowser widze tez tylko opcje do zrzucania plików. . . ;(

szczypiorrr  Dołączył: 10 Sie 2007
Aplikacja Pentax Remote Assistant. Do K10D i K20D. Żadna inna puszka nie działa z tym. Nawet K-7. Póki co. Ale na współpracę z K100D nie masz co liczyć.

aniaL  Dołączyła: 05 Cze 2008
Zanim napisałes wpadłam na ten trop z Remote Assistant, i faktycznie nie działa z żadną jego wersją. Szkoda.

Dzieki za informację :)

pawelek-79  Dołączył: 06 Wrz 2006
RA1 działał z błędami z K110D, więc i u ciebie powinien działać. Niby można sterować parametrami z komputera, ale zdjęcia i tak zawsze zgrywają się w RAW, często ustawienia same się resetują, często zgrany plik jest uszkodzony, no i odświeżanie działa deko dziwnie, czyli pokazuje nie aktualne zdjęcie, a te poprzednie lub przed-poprzednie.

dlugas1982  Dołączył: 07 Lis 2008
o ściagne sobie i pobawię się z moim k10d :-)

dudi  Dołączył: 26 Mar 2009
z k100d o ile pamietam dzialalo na XP a na wiscie juz nie chcialo i rzeczywiscie pokazuje przedostatnie zdjecie zamiast ostatniego

pawelek-79  Dołączył: 06 Wrz 2006
Nie wiedziałem, że to istotne, ale faktycznie testowałem na XP. Może warto spróbować na W98? ;-)

Skocz do: