K-7 | ME Super | Sigma 17-70/2.8-4 | DA 55-300 | DA 35/2.4 | A 50/1.7 | Metz 50 |
Yeti napisał/a:Internet mam za pośrednictwem Netii na linii TP
Papcio
K5IIs|K5 |Metz 58 AF-1| 540FGZ | trochę szkła | LUMIX DMC-LX3 |DC-GX9 | Flexaret VII | MZ7 i inne starocie, które lubię { K1000, Zorkij, Ami 66 ...}
http://www.papcio.art.pl
Yeti napisał/a:Internet mam za pośrednictwem Netii na linii TP. Cały czas są problemy, częste zrywanie synchronizacji, wylogowywanie się itp, niezależnie od pory dnia i nocy
K-x, DA L 18-55, DA 55-300, SMC FA50/1,7 jakiś marny statyw..
znam je już na pamięćm@rko napisał/a:Na początek sprawdź ustawienia w routerze:
filtry podmieniałem kilka razy, mam ich akurat kilka.m@rko napisał/a:taki filterek, który podłączało się pod telefon
tam gdzie ja mogę sprawdzić jest OK - a jak jest w centrali to nie wiemm@rko napisał/a:Wszystkie styki na kablach- niestety lubią zzielenieć, szczególnie te na zewnątrz, gdzie jest sporo wilgoci.
Tak, od tego zacząłem. Bez zmian, w telefonie nie ma trzasków (oczywiście zawsze podłączony przez filtr).m@rko napisał/a:A próbowałeś podpiąć router bezpośrednio lini, bez telefonu i filterka?
Czy w słuchawce masz trzaski?
- netia korzystając z linii TP nie przysyła technika do domu - w tym leży zapewne problem. Zgłaszają oni to w TP, a tam dzwonią do mnie mówiąc że wszystko jest OK. Zresztą ta usterka nie jest permanentna, pojawia się nieregularnie, np. dzisiaj jest wszystko OK, a bywa tak że i kilka godzin na dobę nie mam dostępu. Najgorsze jest to że ( poza telefonią komórkową) nie mam innych dróg dostepu do internetu poza tym łączem TP.m@rko napisał/a:niech przysyłają technika do domu.
Yeti napisał/a:Nie pozostaje nic innego jak czekać rok na wygaśnięcie umowy i zmienienie operatora
Yeti napisał/a:a bywa tak że i kilka godzin na dobę nie mam dostępu
Papcio
K5IIs|K5 |Metz 58 AF-1| 540FGZ | trochę szkła | LUMIX DMC-LX3 |DC-GX9 | Flexaret VII | MZ7 i inne starocie, które lubię { K1000, Zorkij, Ami 66 ...}
http://www.papcio.art.pl
Yeti napisał/a:netia korzystając z linii TP nie przysyła technika do domu
papcio napisał/a:PISEMNIE reklamuj jakość usługi, to może być podstawą do rozwiązania umowy z winy operatora
K-m + DAL 18-55 + P-A 50/2 + gościnnie ;) DAL 50-200 i trochę szkieł m42.
Mój kąt w internecie link
catar napisał/a:Rozumiem, że wcześniej była neostrada?
m@rko napisał/a:U mnie był. I to chyba z tepsy.
K-m + DAL 18-55 + P-A 50/2 + gościnnie ;) DAL 50-200 i trochę szkieł m42.
Mój kąt w internecie link