panpepe  Dołączył: 07 Sty 2007
Sigma 70-300 f4-5.6 APO DG MACRO
Ostatnio kupiłem niedrogo od jednego brytyjczyka Sigme 70-300 f4-5.6 APO DG MACRO, ale z mocowaniem do Canona!
Pytanie moje jest, czy wepnę ją do kasetki od razu, czy potrzebuję jakiegoś adaptera?
Dzięki serdeczne za jakąkolwiek podpowiedź ;)

Żaba  Dołączył: 08 Cze 2006
Nie

awakqwq napisał/a:
Nie

a moge jaśniej poprosić...?

Aspius  Dołączył: 18 Wrz 2006
Kazdy system ma swoj bagnet. Oznacza to, ze obiektywu dedykowanego do Canona nie wepniesz do pentaxa. Mozesz szukac przejsciowki, ktora ci na to pozwoli ale nie mam pojecia czy mozna kupic przejscie z EF na K.... czyli z bagnetu Canon na bagnet Pentax ;)
Grzesiek

milo  Dołączył: 01 Sie 2006
A nawet jesli bys kupil to bez przeniesiania AF ... Mozesz od razu sprzedac na alledrogo i kupic cos na P

Encor  Dołączył: 27 Gru 2006
Nooo... np. może kupić na Allegro jakiegoś Soligora, albo Vivitara, albo Porsta, albo staruszkę Tokinę...albo inne równie cenne cacko :-P :evil: :evil:

Fafniak  Dołączył: 19 Kwi 2006
Mozecie mi powiedziec jak to jest.....?
Osobnik kupuje aparat firmy X
Nie czyta?
Nie pyta ZANIM kupi szklo ?
Nie zastanawia go ze firmy sa rozne?
Jak to jest?

Aspius  Dołączył: 18 Wrz 2006
Nie kazdy podchodzi do tego tak samo. Sa ludzie, ktorzy zaczynaja od fascynacji. Czytaja zadaja pytania, czasem naiwne, chca wszystko najpierw wiedziec. Potem jak juz wiedza to czekaja. Jak sie doczekaja, to przezywaja jak mrowka okres. A sa tez tacy, ktorzy kupuja, maja i czasem przeradza sie to w fascynacje a czasem po prostu pozostaja na etapie posiadania... generalnie nie chodzi mi tylko o fotografie, ale o wszystko inne tez ;).. takie mamy czasy.

Pozdrawiam
Grzesiek

l_uka  Dołączył: 20 Kwi 2006
Fafniak napisał/a:
Jak to jest?

kupuje zeby w domu spokojnie pomacac 8-)

Aspius, - ok...rozumiem ale mi raczej nie przysloby do glowyzeby pytac czy silnik od WV bedzie pasowac do citroena...... :roll:

[ Dodano: 2007-02-10, 21:15 ]
l_uka napisał/a:
kupuje zeby w domu spokojnie pomacac
- hmmmmm tak to z zona jest.... :mrgreen: :-P :evil: :roll: 8-)

[ Dodano: 2007-02-10, 21:16 ]
rany do brze ze moja druga polowa tego nie czyta :-P

Fafniak napisał/a:
Mozecie mi powiedziec jak to jest.....?
Osobnik kupuje aparat firmy X
Nie czyta?

Czyta!
Fafniak, sprawa irytujaca troche bo Brytol nic nie napisal w ogloszeniu ze owa Sigma ma mocowanie Canona! A pytalem!
Odebralem, rozpakowalem i zonk :shock:

Fafniak napisał/a:
Nie pyta ZANIM kupi szklo ?

Nastepnym razem napisze prosto do Ciebie na priva :lol:

l_uka napisał/a:
kupuje zeby w domu spokojnie pomacac

l_uka, ja tam nie narzekam na macanie, ale jesli kontak z obiektywem napawa Cie erotyzmem....to ubolewam...oj strasznie i nie zazdroszcze....

panpepe napisał/a:
ja tam nie narzekam na macanie, ale jesli kontak z obiektywem napawa Cie erotyzmem....to ubolewam...oj strasznie i nie zazdroszcze....
- nie znasz sie.......nie dotykales jeszce FA 600 f4 ...... :-P
A to szklo odeslij do faceta i odbierz kase...

eryk Dołączył: 18 Lip 2006
Fafniak napisał/a:
.......nie dotykales jeszce FA 600 f4 ......

Za cenę 35 500 zł , to można tylko dotknąć , ale przeżycia są za darmo :lol:

eryk, - nooooo moglem nowego zakupic za 9999 DM....wychodzlo mniej niz 20.000zl.... :mrgreen: :evil:

l_uka  Dołączył: 20 Kwi 2006
panpepe napisał/a:
ja tam nie narzekam na macanie

i o to chodzi 8-)
a nastepnym razem cytuj mnie w calosci albo wcale :evil:

Marek Wyszomirski  Dołączył: 18 Kwi 2006
Fafniak, może się zdziwisz, ale w dobie globalizacji niektóre silniki od Citroena mogą przypadkiem pasować do Volkswagena...

mygosia  Dołączyła: 19 Kwi 2006
Marek Wyszomirski napisał/a:
Fafniak, może się zdziwisz, ale w dobie globalizacji niektóre silniki od Citroena mogą przypadkiem pasować do Volkswagena...

Ośmielam się wątpić ;-) Chyba że mówisz o takim zupełnym przypadku.

Natomiast PowerTrain GM produkuje silniki dieslowskie, które pasują m.im. do fiatów, opli, isuzu [????] i jeszcze czegoś.

Jak na razie diesle VW są jedyne w swoim rodzaju [szczególnie jesli chodzi o charakterystyczny, cudny dla uszu [moich] "klekot" :-) ]. Aczkolwiek z tego co słyszałam rezygnują z pompowtyskiwaczy i pomp wtryskowych na rzecz common rail :-(

Marek Wyszomirski  Dołączył: 18 Kwi 2006
Właśnie myślę o takich dieslach wykorzystywanych pzrez kilka różnych firm. I coś mi się wydaje, że Volswagen Sharan miał wspólne silniki z podobnymi mini vanami produkowanymi przez inne europejskie firmy...

Michu  Dołączył: 18 Kwi 2006
Mygosia, czy Ty na pewno jesteś dziewczyną?

mygosia  Dołączyła: 19 Kwi 2006
Marek Wyszomirski, hmmm... spróbuję czegoś poszukać z ciekawosci na ten temat :-)

Michu,
Cytat
Mygosia, czy Ty na pewno jesteś dziewczyną?

z wygladu jak najbardziej - nigdzie mi niczego nie brakuje, ani nie nadstawa :-D Określe to tak - mam szerokie zainteresowania i lubię wiedzieć z czym mam do czynienia [tutaj: budowa silnika vw golfa [wlasciwie to budowe golfa mk 2 znam dość dogłębnie, bo wymieniłam pół auta już [spokojnie - nie osobiście :mrgreen: ]]].

Dla równowagi - jedną z moich pasji są robótki ręczne - szczególnie frywolitki :oops:

Skocz do: