Markus  Dołączył: 21 Mar 2007
Nowy soft Corela i Bibble - Corel AfterShot Pro
Dla chętnych do ściągnięcia z :

http://apps.corel.com/lp/...load/index.html

Wersja trial dla Windows,MacOS,Linux.

opiszon  Dołączył: 29 Sty 2008
a może coś więcej na temat tej aplikacji :?:

np nazwa programu (przydałoby się umieścić w tytule wątku)
do czego służy, jakie ma funkcje

izbkp  Dołączył: 15 Gru 2008
Zerknij TUTAJ

alkos  Dołączył: 18 Kwi 2006
Wygaszam ten beznadziejny watek. To nie wykop, to forum.

Jarek Dabrowski  Dołączył: 20 Kwi 2006
AfterShot?

After Shot to jest ogórek.

Czemu wygaszenie tematu ?
Może ktoś porówna do LR 4 ?
Napisze coś na temat tego softu czy warto go kupić.
Ja zainstalowałem jakieś 2 godz. temu więc trudno o jakieś podsumowania,konkluzje i oceny.

Informowanie o nowym sofcie to też ważna funkcja.
Nie każdy wie że istnieje jakaś fajna alternatywa dla LR.

Ten program właśnie nią jest...

A moze to wlasnie ty sie postarasz i cos napiszesz jako autor watku?

Markus napisał/a:
Ja zainstalowałem jakieś 2 godz. temu więc trudno o jakieś podsumowania,konkluzje i oceny.

Moze zatem poczekasz?

Markus napisał/a:
Napisze coś na temat tego softu czy warto go kupić.

Ma ci ktos napisac, ze program ktory sciagnales ma ci sie podobac?

Pierwsza zaleta działa na prawie każdej platformie systemowej.

Druga kosztuje tylko 99 $ czyli 344,93 zł

Trzecia zaleta jest szybki i bez problemu obsługuje wielordzeniowe procesory...

[ Dodano: 2012-01-11, 13:16 ]
Nie mam LR 4 do porównania i mam Windows XP więc tu sam nic nie wskóram....

Mogę co najwyżej porównać do Samsung RAW Converter.

alkos napisał/a:
Ma ci ktos napisac, ze program ktory sciagnales ma ci sie podobac?

To już tylko czysta i niepotrzebna złośliwość z Twojej strony ...

andybond  Dołączył: 13 Lip 2009
alkos napisał/a:
Wygaszam ten beznadziejny watek. To nie wykop, to forum.

:shock: Nie rozumiem.
Wątek jak wiele innych w tym dziale,zaczyna się od linku który podaje autor. Dyskusja rozkręca się potem.
Równie dobrze można by pozamykać i te:
Lightroom 3
Lightroom 4
Nowy Raw Therapee itd.

[ Dodano: 2012-01-11, 14:30 ]
Markus, dzięki za info,trzeba będzie obadać co nowego Corel wnosi do Biblii.

BAN zamach  Dołączył: 21 Paź 2010
Ja zacząłbym watek tak:
Corel zaprezentował przeznaczoną dla fotografów aplikację AfterShot Pro, umożliwiającą pracę ze zdjęciami cyfrowymi. Choć jest to nowy produkt na rynku, technologia stojąca za tym oprogramowaniem nowa nie jest – pochodzi bowiem ze znanego Bibble Pro, który ostatnio został wykupiony przez kanadyjskiego producenta Corela.,
i zaciekawiłoby mnie natychmiastowo a nie po paru godzinach,bo Biblie 5 to całkiem fajne ,łatwe i niewymagające sprzętowo narzędzie,którego używam od czasu do czasu.
teraz potestuje Corel AfterShot Pro,
co może być trudniejsze ,bo wymagania sprzętowe nowego softu poszły w górę :-/

Odgaszam. Ale mam nadzieje ze dotarlo, ze sam link to nie wypowiedź godna dyskusji.

Ok.
Dotarło już dawno że link to nie wszystko.
Ale w przypadku testów sprzętu,programów czy nawet zdjęć to jedyny sensowny początek.

Mógłbym powielić marketingowy bełkot że oto Corel prezentuje najlepszy soft do obróbki plików raw itp. i dać odsyłacz na stronę Corela.

Dałem bezpośredni do działu download tak żeby maksymalnie ułatwić zainstalowanie tego softu i osobiste wypróbowanie.

Liczyłem że dyskusja merytoryczna zacznie się dopiero jak każdy chętny zainstaluje sobie ten program....

W każdym razie dzięki Alkos za odwieszenie.

To i ja rozwinę podany link -> ten program to po prostu Bibble Pro 5.2.3 wydane szatach Corela :)

mr.ra66it  Dołączył: 03 Wrz 2011
Dla ścisłości przy składaniu zamówienia na stronie Corel dla kraju Polska do ceny $99 doliczany jest VAT w kwocie $16 zatem wyjściowa cena to $115 dla elektronicznej dystrybucji tego programu - tak mi w klikaniu wyszło.

mr.ra66it, TUTAJ jest cena w PLN zawierająca VAT ;)

ps. do odblokowania pełnej funkcjonalności Noise Ninja trzeba dokupić oddzielną licencję ;)

berpa  Dołączył: 01 Lis 2010
nie eksperymentowalem jeszcze ani z bibble ani tym bardziej z tym nowym corelem. wczesniej uzywalem tylko programow graficznych z linuxa a od ponad roku szaleje na lightroomie. przyznam szczerze, ze moim zdaniem lightroom jest genialny. chwilowo nie mam czasu na nic a juz najmniej na zdjecia. jak oceniacie bibble w porownaniu z lightroomem? czy to jest glownie kwestia interfejsu czy sa to programy dedykowane dla roznych odbiorcow?

dorsa  Dołączyła: 01 Gru 2010
ja tam poeksperymentuje pózniej, ale przy okazji - jeżeli wejdziecie przez polska wersje strony to AfterShot w wersji aktualizacja, która mozna zakupic do do corel photopaint x2 lub poźniejsza, adobe lightroom i chyba rowniez do corel draw kosztuje tylko 50 zł. Z kolei jezeli wejśc przez amerykańska strone to corel photopaint w obu wersjach - (1 instalacja i upgrade kosztuja 50% mniej; w przypadku aktualizacji zapłaciłam dzisiaj 35USD). ta druga opcja jest aktywna do 20.01. Ta na Aftershota nie wiem jak długo będzie aktualna.

Tomaszttr  Dołączył: 23 Lut 2007
Jakim cudem? Mnie podaje cenę upgrade 299 PLN

dorsa  Dołączyła: 01 Gru 2010
Tomaszttr napisał/a:
Jakim cudem? Mnie podaje cenę upgrade 299 PLN

o który cud pytasz :) ?

Jeżeli chodzi o photopainta to: w prawym górnym rogu w miejscu gdzie wybierasz język strony rozwiń listę i wybierz kraj - stany zjednoczone. pokaże ci sie duzy baner 5 days special offer - kliknij i zobaczysz :)

a jeżeli chodzi i pierwszy cud - to masz racje - kiszka, promo sie najwyrazniej skończyła, w nocy tuz przed napsaniem tego postu kliknęłam i taka miałam oferte - kupiłam aftershota za 50 pln

Tomaszttr  Dołączył: 23 Lut 2007

Pytałem o cud AfterShota.
Cholercia :evil:
Znam ten soft jeszcze po flagą Bibble. Na pierwszy rzut oka jest trochę szybszy od "oryginału"
Ciekwe, czy poprawili algorytmy...

Skocz do: