matb  Dołączył: 02 Lis 2006
Obłęd!
Ciekaw jestem, czy istnieje jakiś poziom szaleństwa i abberacji dla szkieł Pentaxa. Ile może kosztować SMC M 135? Na razie 355zł, ale do końca aukcji jeszcze 20h. Albo wystawiony Vivitar 19mm/f3.8 ze stykami A za 700zł. I może ktoś nawet to kupi? I się zdziwi, że w k100 czy k10 jakoś słabo działa :-p
Ciekawe, kiedy SMC M50/1,7 nie będzie się dało za mniej niż 200zł kupić?

alkos  Dołączył: 18 Kwi 2006
matb napisał/a:
SMC M 135? Na razie 355zł, ale do końca aukcji jeszcze 20h.

Cytat
Vivitar 19mm/f3.8 ze stykami A za 700zł

No niezle.

Trzeba sie zakrecic w okolicach ebaya.... ;-)

Aspius  Dołączył: 18 Wrz 2006
Mnie ten ebay juz kusi i kusi ale jakos mam opory czy to sie uda bez karty kredytowej. Majac na uwadze moja rozkojarzenie jesli chodzi o finanse unikam posiadania takowej jako mozliwosci kolejnego zadluzenia ;) w mbanku pojawila sie co prawda opcja przelewow walutowych ale nie mialem okazji jeszcze skorzystac ...
pozdrawiam
Grzesiek

Fafniak  Dołączył: 19 Kwi 2006
zakupilem troszke na ebay-u....i powiem ze nie jest tak rozowo. Dobre szkla chodza drogo - wiecej niz na allegro....Natomiast jest tam wieksy wybor.....
Nalezy tez pamietac o kosztach przelewu i przesylki do polski bo tu dostajemy bardzo czesto "po tylku" A nijak nie da sie czasem dogadac w sprawie kosztow przesylki....(choc wiem ze moze byc taniej niz sprzedawca to przedstawia)

Radzik  Dołączył: 24 Lip 2006
Szkoda, ze kiedyś pentax nie był tak popularny jak teraz. Było by pewnie więcej szkieł na rynku.
Teoretycznie to taniej może juz nie być :\ Pentax staje się coraz popularniejszy i będzie większe zapotrzebowanie na szkła. Aktualnie kupowane nówki prędko się na allegro nie pojawią.
może kiedy wejdną obiektywy z SDM ludzie zaczną wymieniać obiektywy na nowsze.

Ceny i tak są kosmiczne. Znajomy sprzedał niedawno obiektyw drożej niż kosztował go nowy w sklepie [:

Canin  Dołączył: 19 Kwi 2006
Polecam ekartę z Mbanku - ładnie się rejestruje w Paypalu, płatności idą bez problemu. No i nie jest kredytowa więc się nie zadłuzysz :mrgreen:

Dancer  Dołączył: 05 Wrz 2006
Panie i Panowie

odnośnie aukcji interentowych zza granicy..... ja od czasu do czasu sobie coś sprowadzam

czasem problem polega na tym, że niektórzy nie chcą wysyłac do polski... i ogolnie za granice ; ) bądz...... niektorzy przyjmują tylko przelewy i nie sa zarejestrowani w systemie PayPal a dla nas ten system to jak zbawienie........

moje konto Inteligo..... gdzie mam podtsawową karte Visa Elektron oraz tę karte platniczna mam zarejestrowana w syetemie PayPal www.paypal.pl

jezeli musimy komus przelac pieniadze za aukcje z ebaya to mamy ulatwioone zadanie....... system jest zintegrowany z ebayem....... wiec tak jakby nasze allegro odnotowalo ze juz zaplacilismy za przedmiot

pieniadze sa sciagane z karty w kilka sekund bez zadnych prowizji :)

jak jeszcze tego nie bylo.... to przelew standardowy z banku kosztowal kilka dych i szedl kilka dni !!!!! : (

gdyby ktos chcial sie zarejestrowac...... sluze pomocą

-------

odnośnie cen...... Wy już macie swoje obiektywy M..A...czy K
inni jeszcze nie :]
rośnie zapotrzebowanie....rośnie popyt.... podaż niezbyt może wzrosnąć więc rośnie cena :]
skoro widzicie tak zawrotne ceny....... to sprzedajcie szybko swoje obiektywy a kupicie piekny nowy "limited" ;-) chyba każdy marzy o limited....... ; )

Fafniak  Dołączył: 19 Kwi 2006
Dancer, zgadzam sie w 100% ze wszystkim :)))))

Marek  Dołączył: 21 Kwi 2006
Re: Obłęd!
Ciekawe, kiedy SMC M50/1,7 nie będzie się dało za mniej niż 200zł kupić?[/quote]

A ja kilka miesiecy temu za 50euro (czyli mniej niz 200zł) w komisie w Szwabolandzie widzialem ładny SMC-M 1,4/50..... i nie wzialem. Jaki ja glupi bylem :evil: Mam nadal SMC-M 1,7/50...... i oczywiscie jestem zadowolony ale moglbym byc jeszcze bardziej zadowolony majac obiektyw ze swiatlem 1,4 za te same pieniazki....
Pozdrawiam

tref  Dołączył: 05 Wrz 2006
Fafniak, a ja nie! Dlaczego mam sprzedawać wszystkie swoje szkła i kupować jednego Limiteda za to? Ja wolę sprzedać wszystkie szkła i kupić za tę kasę taką samą ilość Limitedów (tzn uzupełniając braki w ofercie szkłami FA*)
:mrgreen:

matb napisał/a:

dwa razy udało mi się kupić za ~100zł razem a aparatem więc nie jest tak źle :] Jeden nawet nie tak dawno :]

bEEf  Dołączył: 28 Gru 2006
Radzik, dokładnie - wystarczy wejść w "aparaty" zamiast "obiektywów" :-) Przy odrobinie szczęścia opchniesz puchę i będziesz do przodu :-D

Krzychoo  Dołączył: 13 Wrz 2006
Marek napisał/a:

Teraz jest za 177 w Kup teraz. A powyżej 200 sporadycznie idzie. Co innego SMC-A.

Cytat
Radzik, dokładnie - wystarczy wejść w "aparaty" zamiast "obiektywów" :-) Przy odrobinie szczęścia opchniesz puchę i będziesz do przodu :-D

Tak zrobiłem i jestem do przodu 150zł ;]

Piotr  Dołączył: 24 Kwi 2006
matb napisał/a:
Ciekaw jestem, czy istnieje jakiś poziom szaleństwa i abberacji dla szkieł Pentaxa. Ile może kosztować SMC M 135? Na razie 355zł, ale do końca aukcji jeszcze 20h. Albo wystawiony Vivitar 19mm/f3.8 ze stykami A za 700zł. I może ktoś nawet to kupi? I się zdziwi, że w k100 czy k10 jakoś słabo działa :-p

to jest obłęd?

To jest dopiero obłęd (ceny z ebaya w ostatnich tygodniach):
A20/2.8 - 1563 PLN
FA* 24/2 - 2150 PLN
FA* 85/1.4 - 3755 PLN
A* 135/1.8 - 3800 PLN
FA* 200/2.8 - 4112 PLN
FA* 300/4.5 - 3750 PLN
A* 300/2.8 - 6192 PLN

Skocz do: