ist DS DA 18-55, Pentax-A 50/2, Takumar-A 70-200/4. Fuji STX-2, X-Fujinon 50/1,9.
Pozdrawiam
Paweł
-----------
Za Fafniakiem: Nie dla leniiii !!!!!!!!!!
Moje pstryki
Tomek napisał/a:A moze to wina kiepskiej jakosci tych akumulatorkow
Tomek napisał/a:Chcialbym się przywitac, to moj pierwszy post. ;)
Pozdrawiam
Paweł
-----------
Moje pstryki
ist DS DA 18-55, Pentax-A 50/2, Takumar-A 70-200/4. Fuji STX-2, X-Fujinon 50/1,9.
background napisał/a:Czy efekt pamięci pozwoli wyciągnąć z akumulatora 1300 mAh. Bo tyle wyszło podczas rozładowywania.
Zadałem to pytanie w serwisie, zobaczymy co oni powiedzą. Ciekaw byłem czy nie jest to typowa przypadłość DS-a.
Z poważaniem - Michu, Licencjonowany Pogromca Vampirów :)=
me_super napisał/a:Napisz, jakie masz akcesoria podpięte do tego pentaksa.
me_super napisał/a:Czy akumulatorki są nowe? Czy wszystkie są takie same/z jednego pudełka? Czym je ładujesz, jaką ładowarką? Zmierz napięcie po ładowaniu na wszystkich czterech paluszkach.
Michu napisał/a:Jeżeli nie chcesz tymczasem pakować się kolejny komplet aku a pragniesz upewnić się po czyjej stronie leży wina - kup po prostu zwykłe baterie alkaiczne i sprawdź, czy wówczas aparat wyrabia taką ilość zdjęć, jaką podaje producent.
background napisał/a:apięcie po ładowaniu 1,412V
http://aleknowak.net
Go Out And Burn The Sensor Again
alkos napisał/a:tylko napięcia... 1,4 to dosyc mało
Pozdrawiam
Paweł
-----------
Moje pstryki
alkos napisał/a:background napisał/a:apięcie po ładowaniu 1,412V
Stawiam, że problem leży nie w spadku pojemnosci, tylko napięcia... 1,4 to dosyc mało - czujnik DSa może właśnie przez to odczytywać rozładowanie baterii...
Ż jest P... p.
"Living is easy with eyes closed"
background napisał/a:... Nie było czasu na kupno nowej elektrowni. Też o tym pomyślałem. Zdziwiło mnie to, że akumulatory które posiadają ok 50% nominalnej pojemności są dla aparatu zbyt słabe.
Z poważaniem - Michu, Licencjonowany Pogromca Vampirów :)=
Stormtrooper's K-x
Soccer mom's V1
"Living is easy with eyes closed"