Ponyjkat  Dołączył: 16 Cze 2010
Uszkodzony filtr
Witam
Mam takie nietypowe pytanko dokonałem zakupu filtra polaryzacyjnego w sklepie internetowym, na ale drogo, FILTR CPL DLP SLIM firmy EMOLUX po dokładnym obejrzeniu towaru dostrzegłem uszkodzenie powłoki jest to raczej wada fabryczna powstała przy montażu filtra do obudowy.Co o tym sądzicie czy należy towar reklamować, czy będzie to wpływało ujemnie na zdjęcia?, Czy jestem po prostu przewrażliwiony? :oops: .
Pozdr.Janusz

http://foto.4game.pl/pics...fc7d988d1e5.jpg
http://foto.4game.pl/pics...b81689e8323.jpg

schwefel  Dołączył: 17 Gru 2007
Ciężko powiedzieć po tych nieostrych zdjęciach :roll:
Jakaś tam plama jest i na szerokim kącie mogą się dziać cuda.

Dada  Dołączył: 01 Mar 2007
Jesli plamka w tym miejscu ma wpływać na zdjęcia, to szybciej hiper-winieta się pojawi. A w ogóle co to za firma Emolux ? :shock: Z farbami mi się kojarzy raczej. Takimi do ścian i elewacji. :-P

Ponyjkat  Dołączył: 16 Cze 2010
Dada napisał/a:
Jesli plamka w tym miejscu ma wpływać na zdjęcia, to szybciej hiper-winieta się pojawi. A w ogóle co to za firma Emolux ? :shock: Z farbami mi się kojarzy raczej. Takimi do ścian i elewacji. :-P

To nie jest plamka tylko wygląda na złuszczenie powłoki podczas skręcania elementów filtru, a firma podejrzewam, że mieści się za wielkim murem, co ją według mnie wcale nie dyskredytuje, ponieważ większość towarów tam się właśnie produkuje, a jakość towaru zależy od zleceniodawcy a nie od producenta, jeżeli ktoś chce zaoszczędzić nie tylko na taniej sile roboczej a również na materiałach to wychodzą później różne chocki klocki. Nie rozumiem, dlaczego próbujesz się śmiać z tej firmy skoro nawet jej nie znasz (Google twoim przyjacielem jest), nie wiem, jaką firmę uważasz za jedyną i słuszną, a jeśli chodzi o skojarzenia to wrzuć temat na forum, Nikona lub Canona i zapytaj, z czym się im kojarzy PENTAX :-/ :mrgreen: .

Link do aukcji http://allegro.pl/show_item.php?item=1105876054

Pozdr. Janusz

Dada  Dołączył: 01 Mar 2007
Ponyjkat napisał/a:
skoro nawet jej nie znasz
Jesli jej nie znam, to oczywiste, że nie jest to firma licząca się w zakresie optyki, w tym także filtrów. Dobry filtr polaryzacyjny to nie każda nawet dobra firma optyczna robi. Dobry filtr także się nie łuszczy podczas montażu. Ponadto jak filtr o śr.72 mm kosztuje 135 zł. .... Zobacz ile kosztuje Marumi, Hoya, że o B+W nie wspomnę.

Kapar  Dołączył: 29 Sty 2008
Ponyjkat napisał/a:
jeżeli ktoś chce zaoszczędzić nie tylko na taniej sile roboczej a również na materiałach to wychodzą później różne chocki klocki.

no to chyba właśnie wyszły...

andybond  Dołączył: 13 Lip 2009
Ponyjkat, zapłaciłeś za towar nowy a w opisie aukcji chyba nie było napisane że filtry mają uszkodzenia powłoki?Nie szczyp się i nie zastanawiaj jak to wpłynie na zdjęcia,tylko reklamuj bo takie twoje prawo.Aha przesyłka zwrotna oczywiście na koszt sprzedającego-ty już zapłaciłeś za towar zgodny z opisem aukcji.

Skocz do: