Nie każdy facet z aparatem jest fotografem, podobnie jak nie każdy z widłami jest Neptunem...
Pentaxy + pelikan obiektywów | www.vitowerner.com
Carpe diem! Z góry przepraszam za "kąśliwość" ;-p
:: moje ::
I've seen things you people wouldn't believe. Attack ships on fire off the shoulder of Orion. I watched C-beams glitter in the dark near the Tannhauser gate. All those moments will be lost in time, like tears in rain. Time to die.
return isLBA ? lematDady() : piwkoWPoznaniu();
opiszon napisał/a:skoro te nieostre zdjęcia są na F22 to może problem jest z przysłoną - przecież kilku użytkowników zgłaszało już problemy - albo z zerwanym listkiem przysłony, albo z nierównym otworem
sprawdź jak wygląda przysłona po przymknięciu
Nie każdy facet z aparatem jest fotografem, podobnie jak nie każdy z widłami jest Neptunem...
Są dwa lematy Dady-Opiszona.
Trzeci lemat Dady - FuFu w kwadracie jest boskie.
Pozdrowienia z jaskini Kicka
w sumie racjaRaven napisał/a:Nierówny otwór nie ma wpływu (moim zdaniem) na ostrość w centrum kadru, przecież wtedy nie miały by racji bytu różne tandetne efektowe wzorki bokehowe (serduszka, gwiazdki, itp).
I've seen things you people wouldn't believe. Attack ships on fire off the shoulder of Orion. I watched C-beams glitter in the dark near the Tannhauser gate. All those moments will be lost in time, like tears in rain. Time to die.
return isLBA ? lematDady() : piwkoWPoznaniu();
Carpe diem! Z góry przepraszam za "kąśliwość" ;-p
:: moje ::
K-m + DAL 18-55 + P-A 50/2 + gościnnie ;) DAL 50-200 i trochę szkieł m42.
Mój kąt w internecie link