Buczek  Dołączył: 07 Wrz 2009
Umowa zawarta na odległość
Śledząc Waszą dyskusję [Pentax K-5 zakup hurtowy] postanowiłem podpiąć się z moim pytaniem. Żeby jednak nie odchodzić od tematu postanowiłem założyć nowy.

Do rzeczy. Jeśli zamawiam aparat przez internet z dostawą do domu, to jest to umowa zawarta na odległość i mam prawo do zwrotu w ciągu 10 dni. Czy to nie zależy przypadkiem od dobrej woli Sprzedającego? A co, jeżeli zamówiony przez internet towar odbiorę osobiście? Nie mam prawa zwrotu?

Z góry zapewniam, że w akcji, choć ciekawej, nie wezmę udziału więc nie gotuję się na nieczyste zagrania w stosunku do espresso. Szykuję się po prostu do zakupu K7 i zastanawiam się, czy odebrać osobiście, czy z dostawą do domu. Mam na oku dwa sklepy internetowe z siedzibami w pobliżu mojego miejsca zamieszkania [cyfrowe.pl i foto-net.pl]. Wolę mieć te 10 dni na sprawdzenie sprzętu, bo na miejscu nie jestem w stanie go dokładnie sprawdzić.
Wolę uniknąć systuacji w której po zakupie orientuję się, że coś nie gra i wysyłam nówkę sztukę do serwisu.

Jak radzicie postąpić. Będę wdzięczny za odpowiedź.

tref  Dołączył: 05 Wrz 2006

SlawekD  Dołączył: 22 Gru 2006
Miejsce odbioru towaru zamowionego Internetem nie ma wplywu na prawo do zwrotu towaru w ciagu 10 dni.

Skocz do: