Toni  Dołączył: 08 Paź 2010
Ślubne foty - ile sztuk???
Moi znajomi brali ostatnio ślub. Zamówili tzw. Fotografa ślubnego, który za jakąś tam kwotę wykonał im w kościele, weselu + plener "tylko"....1200 zdjęć, poczym przywiózł młodym kilka płytek aby wybrali sobie co im sie podoba a on to "artystycznie" obrobi.
Za "moich"czasów Fotograf walił 4 rolki + album z wybraną 30-tką w formacie 20x30cm.
Ile zdjęć w/g Was za 5 - 10 lat będzie dostarczał Fotograf ślubny??

DrEwNiAK  Dołączył: 29 Sty 2008
Za 10 lat to niestety nie będzie ślubów.

DrEwNiAK napisał/a:
Za 10 lat to niestety nie będzie ślubów.

Co sami emeryci Tutaj zostaną? :-D

andybond  Dołączył: 13 Lip 2009
Cytat

Za 10 lat to młodzi dostaną na nośniku 6-godzinny film o rozdzielczości 20Mpix na klatkę,włączą w domu pogląd i z 21 000 kadrów(zakładając że film będzie kręcony w 30FPS) wybiorą te najlepsze według nich.W międzyczasie fotograf umrze,oni się zestarzeją i z sentymentem westchną: Ech :cry: kiedyś to były czasy-człowiek miał pięć zdjęć ślubnych i cieszył się jak dziecko.

tatsuo_ki  Dołączył: 01 Mar 2009
Toni napisał/a:

mam wymieniać każdego z nazwiska, czy wyciągnąć średnią, która powie Ci tyle samo, co średnia rocznych opadów na temat jutrzejszej pogody?
jałowa dyskusja :roll: ...

tatsuo_ki napisał/a:
Toni napisał/a:

mam wymieniać każdego z nazwiska, czy wyciągnąć średnią, która powie Ci tyle samo, co średnia rocznych opadów na temat jutrzejszej pogody?
jałowa dyskusja :roll: ...

Jałowe są tylko ziemie. Myślę że bliższy prawdy jest ANDYBOND, zreszta pauperyzacja tego zajęcia i "wymuszona oryginalność " skutkuje ilością a nie jakościa.

jorge.martinez  Dołączył: 16 Maj 2007
Niestety jałowa.

Jakakolwiek dyskusja o fotografii biorąca za punkt wyjścia aspekt ilościowy skazana jest na bezpłodność.

plwk  Dołączył: 21 Kwi 2006
Bezpłodność powoduje bezsens instytucji ślubu, więc jak napisał DrEwNiAK, slubów nie będzie.

SeizeThePicture  Dołączył: 07 Lis 2009
No i KROPKA.

gebi  Dołączył: 05 Maj 2006
Co do wersji andybond-a z filmem, to kamerki przecież można ulokować już w kościele, odpowiednio zaprojektować instalację oświetleniową i film będzie można zamówić u księdza proboszcza - przynajmniej odpadnie problem sporu fotografa z filmującym, że jeden drugiemu zasłania młodych :-)
(współczuję tylko temu co będzie musiał obejrzeć materiał z wszystkich kamer do montażu).

f.lamer  Dołączył: 12 Wrz 2010
andybond napisał/a:
21 000 kadrów
nie chciałbym sie kłócić, ale nie będzie to przypadkiem 648 000 kadrów?
plwk napisał/a:
Bezpłodność powoduje bezsens instytucji ślubu, więc jak napisał DrEwNiAK, slubów nie będzie.
jak się w praktyce okazuje, bezpłodność w niczym nie przeszkadza ślubom.
baaa, brak partnera również nie jest przeciwskazaniem do imprezy:
http://sympatia.onet.pl/,...c,artykuly.html
fotopstryki mogą spać spokojnie

sołtys  Dołączył: 19 Kwi 2006
Pytanie w pierwszym poście wątku kojarzy mi się z zadaniami tekstowymi w szkole, np.
Cytat
Trzy klasy szóste zbierały makulaturę od września do maja. Klasa VIc zebrała 0,75 tego, co klasa VIa, a klasa VIb zebrała sześć siódmych tego , co klasy VIa i VIc razem. Ile kilogramów makulatury zebrała każda klasa, jeżeli szóstoklasiści zebrali razem 780 kg makulatury ?.

Nigdy w nich nie byłem prymasem, ale zadanie z tego wątku jest ze zbyt wieloma niewiadomymi, żeby je rozwiązać :roll: Może jakaś mała podpowiedź?

[ Dodano: 2010-11-03, 08:49 ]
Kurcze .. była śjakaś "kombinatoryka" czy coś - nic nie pamiętam :roll:

Pentagram  Dołączył: 21 Wrz 2006
sołtys, dzięki. Tak dawno nie robiłem zadań z prostej arytmeryki, że aż się ucieszyłem. :mrgreen:

bobek  Dołączył: 26 Mar 2008
Soltys a tu odpowiedzi:

VIa-240,75kg
VIb-358,7kg
VIc-180,55kg

masz co jeszcze fajne te zadanka :mrgreen:

a=324,81
b=211,59
c=243,60
:mrgreen:

bobek, rano jest, któremuś z nas się ręka omsknęła. ;-)

A dokładniej (kalkulator was oszukuje na precyzji liczb rzeczywistych ;-) :
VIa-240kg
VIb-360kg
VIc-180kg

:mrgreen:

Zadania z podstawówki jak widać nie są zbyt proste ;-)
Tylko równanie z jedną niewiadomą w notatniku systemowym źle się pisze ;-)

a faktycznie, mnie się omsknęła. Jak nitka u Makuszyńskiego, tak u mnie nawias za jedynkę robił. :mrgreen:

I wyszło dokładnie i bez ułamków:
a=240
b=360
c=180

Podsumowując wątek, generalnie będzie trzech fotografów na każdym ślubie i łącznie zrobią 780kg zdjęć :shock: , przy czym nie wiadomo dokładnie ile zrobi który z nich :mrgreen:

gebi, ja biorę te 180, bo za dużo pstrykać kotletów nie lubię. :evilsmile:
Jakby to jeszcze coś fajnego było do pstrykania. :roll:

bobek  Dołączył: 26 Mar 2008
wracajac do watku za iles lat fotografowie beda dostarczali tyle samo zdjec co dzis, roznice w ilosci oddawanych zdjec zalezne sa nie od technicznego spososbu ich robienia a od profesjonalizmu. W temacie tym chodzi chyba zeby ponarzekac sobie na blizej nieokreslony problem, tak?
pozatym chodzenie do pary mlodej z 1200 zdjeciami to nieporozumienie, przeciez tak wysmiewani kamerzysci nie puszczja 6 czy 8 godzin materialu z prosba o wybranie scen :mrgreen:

Skocz do: