Tomko  Dołączył: 14 Wrz 2010
Obróbka zdjęcia na dodatkowym monitorze...
Jesli gdzieś było nie bijcie bo nie znalazłem :oops: Chodzi o to czy można zrobić tak by narzędzia do obróbki ( ja mam akurat Paint Shop Photo X3 ) mieć na lcd laptopa, natomiast samo zdjęcie ( i efekty obróbki) oglądać na monitorze podpiętym do tegoż lapka ? Problem dla mnie istotny - bo 10" Samsunga dobre jest do przejrzenia zrzuconych fotek, ale obróbka na czyś takim :-/

JackDeJack  Dołączył: 21 Gru 2007
Da sie jeśli karta w lapku obsługuje dwa monitory.
Wtedy możesz mieć "rozszerzony pulpit"

Obsługuje, jest wyjście na zewnętrzny monitor. Tylko za grzyba nie wiem jak zrobić żeby paleta narzędzi była na lapku ,a szmo zdjęcie na crt-eku :cry:

drawa  Dołączył: 17 Sie 2010
może to pomoże

gorky  Dołączył: 25 Kwi 2006
Na pewno da się w Gimpie (przynajmniej do czasu wprowadzenia nowoczesnego jednookienkowego interfejsu) - ale to pewnie już wiesz. Jak jest w PSP nie mam pojęcia...

@Drawa - dzięki, ale to nie to :( Samsung ma takie fajne cóś Fn+F4 i wybierasz konfigurację np crt + lapek. I wszystko fajnie, tylko nie potrafię skombinować jak paletę z narzędziami z PSP X3 zostawić na lapku,a podgląd zdjęcia mieć na crt-eku :-(
@Gorky - dzięki,wiem, ale jakoś GIMP mi nie leży....

kristofo  Dołączył: 28 Lut 2007
Pulpit właściwości. Zakładka ustawienia. Zakładam, że widzisz dwa minitorki. Klikasz ten z numerem 2. Zaznaczasz opcję "Powiększ pulpit systemu Windows do rozmiaru tego monitora". Twój pulpit będzie rozciągał się na obszar pierwszego i drugiego monitora łącznie. wszystkie palety narzędzi zostawiasz na tej części pulpitu, która widoczna jest na laptopie a okienko z samym zdjęciem przeciągasz na tę część pulpitu, która widoczna jest na monitorze dodatkowym.

Tok'Ra  Dołączył: 11 Lip 2006
Czy robił ktoś eksperyment, czy też pracuje na innych programach, np. na Lightroomie, i właśnie na dwóch monitorach? Są jakieś w związku z tym problemy?

Skocz do: