edghaar  Dołączył: 10 Lut 2011
[k-r] problem z prędkością zapisu
Zakupiłem niedawno ka-erkę, i jak przystało na nowy sprzęt, coś nie działa tak, jak powinno. Przy zdjęciach seryjnych po ok 1s (przez którą faktycznie leci 6kl) prędkość spada dość drastycznie, do ok 1kl/s. Karta to sdhc 30mb/s sandiska, więc raczej nie tu leży problem...
Wgrałem nowy firmware, próbowałem formatować kartę, ale nic to nie dało. Macie jakieś pomysły?
Co ciekawe, tuż po zakupie wszystko działało ok...

chester  Dołączył: 01 Kwi 2010
Spróbuj przywrócić fabryczne ustawienia, gdzieś w menu jest taka opcja. Może po prostu włączyłeś jakieś korekcje aberracji lub inne rzeczy, co wymaga obróbki zdjęcia i blokuje bufor.

edghaar  Dołączył: 10 Lut 2011
Przywrócenie ustawień domyślnych początkowo nic nie dało, bo... nie zresetowała się korekcja aberracji :)
Już jest ok. Szkoda tylko, że przy braku korekcji nieco spada użyteczność kitowego 200mm.

yusuf  Dołączył: 19 Kwi 2006
edghaar napisał/a:
Już jest ok. Szkoda tylko, że przy braku korekcji nieco spada użyteczność kitowego 200mm.

zawsze można włączyć funkcję z powrotem i ograniczyć się do krótszych serii, albo nawet do zjęć pojedynczych

Benek  Dołączył: 18 Wrz 2008
edghaar napisał/a: