romgor  Dołączył: 15 Lut 2007
Jak to jest z kupowaniem w ADORAMIE- 16-50 za 750$
Wiem, ze może nie w tym dziale, a może i w tym.

Czy ma ktoś doświadczenie z kupowaniem w ADORAMIE?

Bo chciałbym kupic szkło 16-50* , jest za 750$ czyli mniej niż się nawet spodziewałem.
1. Czy kupując w Adoramie dostaję jakąś gwarancję?
2. Czy ta gwarancja jest honorowana przez nasze serwisy (rzadkie serwisy ;) )
3. Czy ktoś kupował wogóle w Adoramie? czy to jest bezpieczne?

Dziękuję z góry za odpowiedzi i prosze administratorów o niewywalanie tego postu

[ Dodano: 2007-03-11, 20:11 ]
Jeszcze jedno pytanie, :shock: dlaczego wysyłka aż 94 dolce :shock: poprostu szok

jaad75  Dołączył: 07 Paź 2006
Adorama, to jeden z najbardziej znanych (obok B&H) sklepów fotograficznych w NYC... Kupowanie u nich jest jak najbardziej bezpieczne. Dostajesz gwarancję Pentax USA, więc w PL Ci się raczej nie przyda do niczego. Zawsze możesz dokupić gwarancję międzynarodową, jak praktycznie na każdy produkt kupowany w USA - pytanie, czy się opłaca... Pamiętaj, że jeżeli kupujesz przez kogoś na miejscu, do ceny dojdzie jeszcze podatek 8.375%... Opłaca się kupić przez kogoś z innego niż NY stanu, chociaż nie wiem, czy wtedy nie zaczną liczyć za shipping. Możesz zresztą sprawdzić, wpisując zip quote z jakiegoś odległego stanu na próbę.

[ Dodano: 2007-03-11, 14:13 ]
romgor napisał/a:

[ Dodano: 2007-03-11, 20:11 ]
Jeszcze jedno pytanie, :shock: dlaczego wysyłka aż 94 dolce :shock: poprostu szok

B&H liczy sobie około $20 na terenie NY, a ty się dziwisz, że $94 do PL?

Zdano  Dołączył: 23 Paź 2006
romgor potwierdzam za jaad75, że kupowanie w Adoramie jest bezpieczne i bardzo wygodne pod warunkiem, że ma Ci kto przywieźć ze Stanów w walizce bo inaczej zapłacisz cło i podatek VAT, a to już nie jest opłacalne.

slawekrad  Dołączył: 24 Lut 2007
Właśnie w Adoramie kupiłem swoją k10+16-45/4.Właściwie to kupiła mi go znajoma ze stanu Washington.Paczuszka z Adoramy trafiła nad Pacyfik w cięgu 3 dni,potem walizka parę godzin lotu i masz taniej,ale z gwarancja to już lipa,mogę przysłać znajomej do Us. Tam załatwi bez kłopotu,ale to zupełnie abstrakcyjne przedsięwzięcie.Pozostaje modlić się ,żeby nie szwankował,bo inaczej oszcz :mrgreen: ędności szlag trafi :mrgreen:

Skocz do: