DELERIUM2505198  Dołączył: 02 Mar 2011
  lampa pentax af 540 brak mozliwosci wywolania blysku jakiego
problem wynikl w trakcie robienia zdjec gdy baterie sie rozladowaly wylaczylem lampe wymienilem na te same nowe naladowane bateria sa w stanie idealnym dzialaja na innych mich lampach baterie i ponownie wlaczylem. niestety jesli chodzi o dzialanie wszystko stoi i,nie dziala dokladnie flesh mianowicie wszystko oprocz niego dziala dziwne bo lampa nie byla katowana ani nic takiego podobnego. moze jest jakas szansa sprwdzic co sie stalo samemu w domu? dla wyjasnienia lampa wlacza sie ale nie laduje i lampka nie moze sie zaaktywowac do momentu gotowosci pracy. lampa nie spadla nic dziwnego od czasu wyladowania bateri do czasu wlozenia nowych sie nie stalo trwalo to max 2 minuty i nic. sprawdzilem te same baterie w mojej drugiej lampie dziala bez problemu. prosze o pomoz bo nie mam gwarancji a brak lampy to bardzo wileka strata tymbardziej ze niewiem ile i gdzie ja moge naprawic moze macie jakies propozycje? dziekuje za wszelka pomoc czekam ipozdrawiam wszytskich sorki za blede pisze na angielskiej klawiaturze i wracam do pracy. :cry:

BAN paradziqs  Dołączył: 05 Sie 2009
ty to masz pecha.. wczoraj problem z k10 dzisiaj problem z lampa..
sproboj moze inne baterie uzyc..

[ Dodano: 2011-03-07, 20:07 ]
ps. i moze puknij lekko ta lampe :) w niektorych telewizorach to pomagalo..

pawgra  Dołączył: 29 Maj 2008
kurna... to albo jakis straszny pechowiec ten DELERIUM2505198, albo troll... kolorowi - prośba o weryfikację...

WITAM:)
Wydaje sie wszystko oki z ta lampe ale nawet stukanie nic nie pomaga, wiec jestem chyba bez lampy moze jest jakis serwis w polsce ktory to robi sprawdza za niewielkie pieniadze? Jesli tak to prosze o adresy. A JESLI NIE TO CHETNIE JA SPRZEDAM. a wtedy bede zmuszony zmienic system...:(

BAN paradziqs  Dołączył: 05 Sie 2009
DELERIUM2505198 napisał/a:
A JESLI NIE TO CHETNIE JA SPRZEDAM. a wtedy bede zmuszony zmienic system...:(

z jakiego forum tu przybyles?
sorki ale tak debilnego uzasadnienia nie czytalem jeszcze...

barto125  Dołączył: 11 Lut 2010
Apollo chyba najlepiej.

piotr_luk  Dołączył: 14 Kwi 2007
Wydaje sie wszystko oki z ta lampe
ale nawet stukanie nic nie pomaga
To jest wszystko oki z ta lampe czy nie?

czasami jak czytam niektore odpowiedzi zastanawia mnie fakt czy ludzi pisza bo nie maja co z czasem robic czy tak po prostu dlatego ze juz maja dosyc robienia zdjec i siedza tu aby pisac bez wyraznej pomocy po co mi odpowiedz w stylu:
piotr_luk :To jest wszystko oki z ta lampe czy nie?
przeciez wyeraznie napisalem ze wszystko w niej dziala:problem wynikl w trakcie robienia zdjec gdy baterie sie rozladowaly wylaczylem lampe wymienilem na te same nowe naladowane bateria sa w stanie idealnym dzialaja na innych mich lampach baterie i ponownie wlaczylem. niestety jesli chodzi o dzialanie wszystko stoi i,nie dziala dokladnie flesh mianowicie wszystko oprocz niego dziala dziwne bo lampa nie byla katowana ani nic takiego podobnego. moze jest jakas szansa sprwdzic co sie stalo samemu w domu? dla wyjasnienia lampa wlacza sie ale nie laduje i lampka nie moze sie zaaktywowac do momentu gotowosci pracy. lampa nie spadla nic dziwnego od czasu wyladowania bateri do czasu wlozenia nowych sie nie stalo trwalo to max 2 minuty i nic. sprawdzilem te same baterie w mojej drugiej lampie dziala bez problemu. prosze o pomoz bo nie mam gwarancji a brak lampy to bardzo wileka strata tymbardziej ze niewiem ile i gdzie ja moge naprawic moze macie jakies propozycje? dziekuje za wszelka pomoc czekam ipozdrawiam wszytskich sorki za blede pisze na angielskiej klawiaturze i wracam do pracy
proponuje czytac od poczatku a nie wchodzic do rozmowy w jej trakcie...:)
i wszyscy sie mi dziwia po co ty tu zadajesz pytania jesli wiekszosc z nich wyglada tak jak wlasnie zacytowana powyzej wiekszosc to puste wyrazy napisane bo ktos ma za duzo czasu wolnego dlatego wiecej raczej nei planuje tu juz pisac i problem rozwiazac wlasna droga. dziekuej za pomoc ludzia chcacym ja dac:)

plwk  Dołączył: 21 Kwi 2006
Pisz po polsku bo ciężko zrozumieć.

Zapewne jedynie serwis może pomóc tej lampie.

Radolex  Dołączył: 03 Kwi 2010
Nie ma się co obrażać, proponował bym jednak przyzwyczajenie się do "specyficznej" atmosfery na forum ;-) Da się to polubić... Co prawda mnie to nigdy nie przeszkadzało ale widzę że niektóre osoby są bardziej wrażliwe. Nie bierz tego do siebie :-B

Już wyżej padła odpowiedz że najlepiej udać się do Apollo czyli:
http://www.apollo.eu/index.php?ids=3
swoją droga ta sama informacja jest na polskiej stronie pentaxa
http://www.pentax.pl/serwis.php

python28  Dołączył: 09 Lis 2009
A ja z kolei zastanawiam się nad tym że kolejna osoba przeprasza za błędy bo pisze na innej klawiaturze, co ma wspólnego inna klawiatura z tymi wszystkimi bykami które zrobiłeś? Chcesz żeby ktoś się wysilił i odpowiedział na twoje pytanie, to i ty się wysil i napisz bez post bez błędów tak żeby po przeczytaniu dwóch wersów nie chciał się wyłączyć internetu i wtedy bez obrażania uzyskasz odpowiedź na swoje pytanie, a tak sam narażasz się na niepoważne traktowanie, bo jak traktować poważnie kogoś kto jest analfabetą w XXI wieku?

mygosia  Dołączyła: 19 Kwi 2006
DELERIUM2505198, jeśli się nie dostosujesz do zasad na forum, to nie zdziw się, że Twoje posty będą lądowały w koszu na śmieci, bo wyglądają jak śmieci i ktoś może się rozpędzić przy sprzątaniu.

Jeśli Ty nie masz szacunku do forowiczów - o czym świadczy Twoje niechlujstwo językowe - to nie spodziewaj się merytorycznych odpowiedzi.

Co z tego, że masz klawiaturę angielską? Ja mam francuską i nie narzekam.

A jeśli masz kłopot z językiem polskim, to może napisz na jakimś forum angielskojęzycznym - będziesz miał mniejszy problem.

plwk  Dołączył: 21 Kwi 2006
Temat wyczerpany. Zamykam.

Skocz do: