bigt napisał/a:I jak się on ma do problemów ze sprzętem w opozycji do działu lightroom ?
powiedz to temu który przesunął wątek ;]White napisał/a:To problem raczej softowy jest :)
może się da, ale na pewno nie tak ;]White napisał/a:ale może da się to obejść. Pokombinuj jeszcze suwakiem tint
Dążę do swobody użytkowania, aparat potrafi poprawnie balans bieli ustawić, tylko co mi z tego skoro dla LR to już zbyt wiele ;]White napisał/a:Nie wiem też do czego dążysz.
jak znajdę to wypróbuje :)Bruinen napisał/a:ale co byś powiedział na nakręcenie znanego z analogów filtra barwnego niebieskiego
Bruinen napisał/a:co byś powiedział na nakręcenie znanego z analogów filtra barwnego niebieskiego - powinno to obniżyć temperaturę do znośnego dla Lightrooma poziomu.
Bruinen napisał/a:Tyle że IR nie ma koloru bo nie jest światłem widzialnym - nie wyobrażam sobie jak filtr niebieski miałby je odciąć![]()
White napisał/a:Mam jeden taki filtr IR, który chyba odcina wszystko poza podczerwienią, a zdjęcia wychodzą czarno białe na gotowo.
MX, ME i same stare manuale.
Polecam www.tomaszmichalski.com