A7lll
PRACTICE MAKES PERFECT!
K-5 + Unlimited | MZ-7 + A50/1.7| Fisza, Pentacon Prakticar 28/2.8 (PK), Sy 85/1.4, TA2 90/2.5(macro) + TA2 TC2x, TA2 SP 35-210/3.5-4.2(makro), | S5IS
Artiip napisał/a:jednak pojawia się pytanie: czy lubisz "malować" czy jednak robić zdjęcia.
A7lll
PRACTICE MAKES PERFECT!
K5-II, kit 18-135, Tamron 28-75/2.8, Metz 48 AF-1, Slik PRO330dx, Dell 2209WA, statywy, lampki, parasolki... W domu jest też: DA 55-300. Moje zdjęcia (kliknij w "www").
Z poważaniem - Michu, Licencjonowany Pogromca Vampirów :)=
izbkp napisał/a:rey, Czytałem o korpusach Sonolty, i te nowe (np NEX) potrafią wykonać taką sztuczkę, że strzelają całą serię (nawet w ciemnościach), z których potem soft aparatu składa jedno poprawnie naświetlone zdjęcie (to nie jest HDR). Tyle teoria - jak to wygląda w praktyce tego nie wiem.
Yashica Mat124, Canon 100d
nie łapię o co biegaMichu napisał/a:Na chwilę obecną mogę się jedynie domyślać, że chodzi Ci o prace między innymi Benoit'a Paille'a...
Eldred napisał/a:Problem polega na tym, że takie wyciąganie nie jest selektywne więc działa też tam gdzie nie potrzebujesz i zdjęcie robi się płaskie, właśnie jak nieobrobiony hdr, sytuację poprawia podniesienie kontrastu po wyciągnięciu cieni
Eldred napisał/a:Ja stosuję wyłącznie światło zastane a cienie wyciągam tylko trochę i często jedynie lokalnie (pędzlem w lightroomie).
A7lll
PRACTICE MAKES PERFECT!
rey napisał/a:
squonk, teraz pojechałeś iście naukowo![]()
daje przyzwoite, nie chce mi się przebijać przez archiwum w poszukiwaniu dokładnie takiej sytuacji, ale jak na coś trafię to Ci pokażę.rey napisał/a:Eldred, ISO 100 i pełna klatka w portrecie pod światło - to może dać przyzwoite rezultaty - masz jakiś przykład takiego kadru?
Yashica Mat124, Canon 100d