| K100D Super - SMC DA 18-55 AL - UV HOYA HMC SUPER - PL-CIR HOYA HMC - O-ME53 |
Pavlvs napisał/a:Propaganda...
White napisał/a:Wojtek Tkaczyński zebrał mniej więcej do kupy i opisał to co daje się odczuć często. Jednak dalej jest to dyskusja na temat zdjęcia, które mało kto widział. Tzn. nie widział w takiej formie jaką fotograf przygotował i zaprezentował.
Sony i 2x Pentax
http://36klatek.pl
MX, ME i same stare manuale.
Polecam www.tomaszmichalski.com
pozdrawiam,
dzerrry
dzerry napisał/a:a on to wziął i po prostu na chama wygumkował. Hańba!
Sony i 2x Pentax
alekw napisał/a:dzerry napisał/a:a on to wziął i po prostu na chama wygumkował. Hańba!
ale trzeba mu oddać sprawiedliwość, że na innych zdjęciach sporo dodaje![]()
"Panie, ja to jak kiedyś zdjęcie zrobiłem, to klisza pękła, i ch*j!"
K10D. I statyw :)
dzerry napisał/a:TM_Mich, rozumiem, ze odbitki odbierales w rozmiarze 185.4 x 363.5 cm, a do tego masz na koncie wystawy rangi retrospektywy w MoMA, Muzeum Sztuki Wspolczesnej w San Fransisco, Muzeum Sztuki w Bazyleii, Centrum Pompidou i Biennale w Wenecji?
....
Pewnie nikt z 8077 użytkowników tego forum nie widział w zyciu tego zdjęcia, ani podobnej fotografii tego formatu w takiej jakości, więc rozumiem, że trudno uruchomić wyobraźnię i kończy się na dyskusji o jpg. Ja miałem szczęście zobaczyć kiedyś spory wybór z Becherów - w internecie te wieże ciśnien wydają się groteskowe, ale na ścanie mnie zmiażdżyły. Nawet Walker Evans ze ściany obok nie robił już takiego wrażenia.
...
TM_Mich napisał/a:Mam kilka zdjęć z opuszczonych i zdewastowanych cerkwi. Myślę, że jakbym wydrukował w odpowiednim rozmiarze (np: 363.5 x 712,6), to też by robiły niesamowite wrażenie :)
Ale czy o to tu chodzi?
White napisał/a:
Według mnie nie bardzo. Ale jak byś np. ułożył taki obraz cerkwi z tysięcy slajdów, i te slajdy każdy z osobna by przedstawiały np. meczety to już by mogło być coś.
dzerry napisał/a:to zdjęcie jest totalnie wyshopowane - na oryginalnym kadrze są krzaki, drzewa, ludzie, fabryki i zabudwania - a on to wziął i po prostu na chama wygumkował.
K-5|FUJI X-S1|Sigma 10-20/3,5 HSM|Sigma 50-500 OS|Samyang 24/1,4|Metz 58 AF-2|O-GPS1|Sigma 18-250 HSM Macro|manu chao
Sicor 23/3,5|Porst 135/2.8| Zenitar K-2/50|gogol bordello
www.kamerom.pl
TM_Mich napisał/a:
Mam kilka zdjęć z opuszczonych i zdewastowanych cerkwi. Myślę, że jakbym wydrukował w odpowiednim rozmiarze (np: 363.5 x 712,6), to też by robiły niesamowite wrażenie :)
Ale czy o to tu chodzi?
Sony i 2x Pentax
alekw napisał/a:Ad. cerkwi.... super... sfotografuj je wszystkie w calej Polsce, albo Europie Wsch., najlepiej srednim albo duzym formatem... zrob album, wystawy.... i wtedy moze bedziesz mogl cos sensownego powiedziec na ten temat.
alekw napisał/a:Ad. cerkwi.... super... sfotografuj je wszystkie w calej Polsce, albo Europie Wsch., najlepiej srednim albo duzym formatem... zrob album, wystawy.... i wtedy moze bedziesz mogl cos sensownego powiedziec na ten temat.