vomer  Dołączył: 12 Cze 2006
Sigma 180/3.5 EX IF APO Macro - wrażenia
Witojcie.

Właśnie wróciłem z kolejnego spotkania naszego "kółka fotograficznego" gdzie miałem okazję pomacać Sigmę

Muszę przyznać, że robi wrażenie - solidny kawał szkła i wykonana doskonale. Zdjęcia też fajne - ale nie wiem gdzie i jak zamieścić byście mogli sobie polookać . Są w JPG.
Macra nie próbowałem bo mi ręka latała a ciężar toto ma solidny - bez statywu kiepska sprawa.

Nie wiem czy taki obiektyw akurat mnie by się do czegoś przydał ale pomacać warto było.

TUTAJ można zobaczyć zdjęcia. Założyłem album na Picasie - powinno działać.

Żeby nie było wątpliwości - to nie ja sprzedaję - to nie jest reklama

cobra  Dołączył: 12 Maj 2007
Chyba tu na forum Pentaxa nikt nie posiada takiej sigmy 180 ciekawe dlaczego. Jeszcze się przynjamniej nikt nie chwalilł. Widzialem że kilka osub o tą sigme pytalo ale 0 odzewu, widocznie małopopularne szkło Ja posiadam i jestem z niej zadowolony, fakt wage to ona ma jakoś wykonania też dobra. Polecam te skromne :lol: szkiełko

Marek Wyszomirski  Dołączył: 18 Kwi 2006
Była niedawno ta Sigma do kupienia na Allegro - nawet kilka razy była wstawiana bo nie było chętnych. Przyznam, że zastanawiałem się nad jej zakupem - ale w końcu odpuściłem ze względu na rozmiary i ciężar. I tak komplet sprzętu nie chce mi się w torbie zmieścić...

Była na Allegro i poszła za cenę wywoławczą gdzieś na południe Polski. Nie wiem czy to Forumowicz kupił, ale obiektyw wart uwagi.

Meggido  Dołączył: 05 Mar 2007
vomer, nie działa. :-(

Niestety przypadkowo wykasowałem album na Picasie.

Skocz do: