hitman1986  Dołączył: 17 Mar 2008
Cyfrówka do dzwonienia
http://www.fotopolis.pl/i...17117&skad=news

I tak się zastanawiam: to już bardziej aparat telefoniczny do robienia zdjęć czy aparat cyfrowy do dzwonienia?

Co sądzicie o takim połączeniu?

Pavlvs  Dołączył: 23 Lip 2011
Nie wiem dlaczego jest jakaś chora tendencja do łączenia apratów fotograficznych z urządzeniami gsm. Dlaczego to niemiałby być np. pulsometr zamiast telefonu albo mini projektor led ?!

x4rd  Dołączył: 07 Mar 2012
Mi tam w zupełności wystarczy funkcja dzwonienia. Nigdy nie zdecyduje się na telefon, który nie mieści mi się w dłoni ;)

PiotrR  Dołączył: 03 Maj 2006
Prosta odpowiedź. Telefon i prosty aparat to dwie rzeczy, które większość ludzi lubi nosić zawsze przy sobie i dla wielu osób to wygodne, jeśli są one połączone w jedno. Dlatego jest tendencja do łączenia telefonu z aparatem foto a nie na przykład z automatem perkusyjnym (chociaż w androidzie wszystko jest, to perkusja pewnie też...)

edit:
@ x4rd - a mam podobne podejście, z tym, że ja jeszcze potrzebuję mailowania. W każdym razie zawsze kupowałem jak najmniejsze telefony - teraz trwam przy x10 mini pro (choć przyznać trzeba, że zdjęcia trzaska przyzwoite jak na telefon) i nie widzę na rynku nic, czym mógłbym to zastąpić. Same łopaty i łopatki.

Benek  Dołączył: 18 Wrz 2008
Fajna rzecz. Swoją drogą naprawdę nie mam pojęcia czemu tego nie zrobili już z Galaxy Camerą. Może po to, żeby nie konkurowała z klasycznymi Galaxy'ami?

Ta droga rozwoju sprzętu jest oczywista. Skoro telefon nie służy tylko do telefonowania, ale także do surfowania, grania w gierki, tłumaczenia, słuchania muzyki, nawigowania, czemu nie może służyć do robienia zdjęć? Dzisiejszy przeciętny smartfon to przecież hybryda telefonu, konsoli, odtwarzacza MP4, translatora, nawigacji, w pewnej części także notebooka.

Integracja różnych funkcji w obrębie jednego przedmiotu to cel do którego wszyscy powoli, ale już od dawna zmierzają. Samsung może trochę szybciej... ;-)

cube007  Dołączył: 12 Mar 2009
Re: Cyfrówka do dzwonienia
hitman1986 napisał/a:
Co sądzicie o takim połączeniu?
Chyba nie posiadam zadnej kieszeni, na sprzet tego rozmiaru/wagi - no, chyba ze w plecaku :roll:

Smartfon+aparat+TV sa na japonskim rynku od dawna, ze wspomne rozne modele Lumix Phone, Casio czy Sharpa. Samsunga wyroznia zoom, rozmiary oraz inna kategoria wagowa :mrgreen:

diplodok  Dołączył: 13 Cze 2006
Między innymi dlatego Olympus i Fuji wycofują się z produkcji kompaktów.
http://www.benchmark.pl/a...w-odstawce.html
http://www.benchmark.pl/a...-produkcji.html

czeka nas wszystko w jednym :evilsmile:

Ja, cholera, nie wiem jak się znajdę w tym nowym i nowoczesnym świecie. Bo lubię wszystko osobno. Osobno mam i translatorek, i nawigę osobno, i mp3 mam osobno, a z telefonu tylko dzwonię i używam jako budzika.

Walec przyszłości przejeżdża po mnie boleśnie... :mrgreen:

x4rd  Dołączył: 07 Mar 2012
PiotrR - najlepsze do malingu są telefony Blackberry i ja takowy posiadam i polecam ;)

Benek, ale jednak wyeliminowałeś budzik. Producenci budzików Ci tego nie zapomną. ;-)

x4rd, w BB nie podoba mi się ta klawiatura na szerokość. Wolę wysuwaną. A zaawansowanego mailingu bardzo nie uprawiam więc androidowy klient gmaila mi styka.

edit:
Ale ostatnio bawiłem się swype'em i trochę mnie to przekonało do całkowitego braku klawiatury w telefonie (której dotychczas byłem zagorzałym zwolennikiem). Rzeczywiście swype jest chyba szybszy niż korzystanie z telefonicznej klawiatury sprzętowej. Za to nie zgodzę się z opiniami (a czytałem takie), że na swype'ie pisze się szybciej niż na normalnej klawiaturze przy komputerze. Chyba, że na klawiaturze pisze się dwoma palcami. Bo jak się umie pisać wszystkimi, to żaden swype szybszy nie będzie.

PiotrR napisał/a:
Benek, ale jednak wyeliminowałeś budzik. Producenci budzików Ci tego nie zapomną. ;-)

Cholera, jako latarki też czasem używam... :evilsmile:

Taki OSRAM (za przeproszeniem) też mi tego nie wybaczy.

laaval  Dołączył: 07 Paź 2011
x4rd, Co do tego BB, to można polemizować :-) Uwierz mi. Zresztą BB jest swoistym telefonem i pewne jego rozwiązania potrafią doprowadzić do szewskiej pasji.

PiotrR, swype jest genialne i w życiu już nie chciałbym zawalidrogi w postaci fizycznej klawiatury. Świetny jest też swiftkey i jego możliwości przewidywania wyrazów. Po prostu rewelacja :-) Jakby Ci komputer siedział w głowie :-) A co klasycznej klawiatury, to pełna zgoda. Tych wszystkich ułatwiaczy fonowo-tabletowych trzeba pilnować, bo potrafi czasem poprzekręcać wyrazy, których nie ma w słowniku.

Pentagram  Dołączył: 21 Wrz 2006
Co za czasy, nikt już nie marzy o Tulipanie:

(fot. z kolekcji niejakiego Pawła Pasterza)

No, w takim telefonie to by można średni format zmieścić.

PK  Dołączył: 24 Maj 2008
I jest kółko czasów!

andybond  Dołączył: 13 Lip 2009
Już dawno dawno temu gdy dokupiłem do swojego Siemensa S55 doczepiany aparat,czytałem że nadejdą czasy gdy będziemy posiadać urządzenia "wszystko w jednym". Ja się temu wcale nie dziwię a wręcz rozumiem. Czy się nam to podoba czy nie,to Azjaci wyznaczają trend a ja nie wyobrażam sobie np.koreańskiego turysty,lecącego do Europy z dodatkową walizką gadżetów ;-)
Drezno w wydaniu wschodnim wygląda tak:

laaval  Dołączył: 07 Paź 2011
Niedawno w Lublinie widziałem grupę obcokrajowców cykających fotki większym sprzętem, czyli ipadami ;-)

Skocz do: