izbkp  Dołączył: 15 Gru 2008
Promocja Adobe dla fotografów
Niestety, tylko dla tych, którzy obecnie posiadają Photoshopa w wersji CS3 lub nowszej.

więcej: http://imagazine.pl/2013/...-lr-5-i-wiecej/

nemo  Dołączył: 21 Wrz 2007
Photoshopa CC
Behance Prosite

Co to jest to powyższe ?

domowik  Dołączył: 22 Lut 2013
PS CC to nowy sposób na zarabianie jeszcze większej kasy niż teraz. Dotąd kupowałeś sobie PS CS z numerkiem i miałeś na zawsze. Teraz kupujesz abonament i dopóki płacisz, dopóty działasz.

Czyli te 10 dolców to opłata roczna tak?

[ Dodano: 2013-09-06, 12:42 ]
Taaa, już widzę. To cena za miesiąc.
Nie padłem na kolana, raczej nie skorzystam :-)

tatsuo_ki  Dołączył: 01 Mar 2009
Photoshop Creative Cloud
Natomiast Behance Prosite to adobowa przeróbka portalu Behance, który został założony jako miejsce do tworzenia internetowego portfolio z branży tzw. kreatywnej i dla innych takich tam twórców, a który Adobe wykupiło jakiś czas temu ze względu właśnie na dużą bazę użytkowników i związane z tym kwestie tzw. "social media".
Ponoć nawet head hunterzy tam werbują i są tacy, co im niezła praca dzięki temu skapła. Ale nie potwierdzam, tak tylko słyszałem.

Co do rzekomego "zarabiania jeszcze więcej", to to są utyskiwania ludzi kompletnie nie w temacie.
Od ludzi naprawdę z branży, nawet w Polsce, słyszę, że im się to bardziej opłaca niż dotychczasowe wykupowanie wersji pudełkowych. Zwłaszcza biorąc pod uwagę, że cały czas mają dostęp do wszystkich nowinek oraz to, że mogą wykupować w danym miesiącu tylko takie pakiety, z których w danym momencie rzeczywiście korzystają.
A cena 10$ miesięcznie za Photoshopa i Lightrooma (i to ponoć nie tylko "w trakcie trwania promocji", ale już na zawsze) dla zarabiającego na tym jest śmiesznie niska, a dla amatora natomiast jest śmiesznie niska(sic!).

Jeśli już do czegoś się przyczepiać ogólnie w temacie Adobe CC, to do tego, że w PLN ich usługi wychodzą dużo drożej niż w EURO czy GBP, a zdaje się, że w $ jest w ogóle najtaniej. No ale to jest ogólna tendencja, której nie ma co drążyć tutaj.

Jeszcze co do "posiadania na zawsze", to w przypadku oprogramowania, zwłaszcza tak profesjonalnego, to jest raczej legenda, która może mieć swoje korzenie w erze przed internetem, ale nic ponad to.

Cholera, czyli już nie ma wersji pudełkowych? Są tylko abonamenty tak? hmmm...
Mam CS5 i szczerze mówiąc w ogóle nie interesowałem się tym tematem.
Nie widziałem niczego co wyszło po CS5.

Myślałem, że to jakiś dodatkowy program. Jeśli to normalny Photoshop to rzeczywiście nie jest dużo. Choć sam chyba na razie nie będę zmieniał :-)

tatsuo_ki  Dołączył: 01 Mar 2009
nemo napisał/a:
Choć sam chyba na razie nie będę zmieniał

bo i nikt nie zmusza. poza tym CS5 to jest przecież wersja na zawsze, co nie? ;-)

Tak, tak. Chyba, że za parę lat się okaże, że w aparatach mamy nowe rodzaje plików które nie są obsługiwane przez stare programy :-P

izbkp  Dołączył: 15 Gru 2008
Używałem przez miesiąc testowej wersji tego Clouda. To działa tak, że ściąga się i instaluje wersje programów w zasadzie takie jak w pudełkach. Tyle, że po uruchomieniu program łączy się z Adobe i sprawdza czy mamy ważną subskrypcje. Jest też specjalny instalator, który sprawdza czy wersje, które mamy są aktualne, jeśli nie to je sam aktualizuje. Warto mieć dobre łącze internetowe.

yusuf  Dołączył: 19 Kwi 2006
A co w przypadku braku połączenia, działa offline czy jednak prosi o papu?

Michu  Dołączył: 18 Kwi 2006
Musisz mieć połączenie raz w miesiącu, by jedynie sprawdzić subskrypcję.

Skocz do: