zuka68  Dołączył: 31 Maj 2010
SILKYPIX Developer Studio 3.0 LE nie czyta zdjęć z K-x
Dzisiaj zainstalowałem i nie czyta mi zdjęć z K-x. Program jest przypisany do konkretnego modelu aparatu? Jeśli nie, to można go jakoś zmusić do otwarcia RAW-a? Pojawia się komunikat "cannot read unsupported camera file"
Jeszcze jedno pytanie - jak się ma ten program do RawTherapee? Ma Silkypix tyle możliwości?
Z góry dziękuję za wszelkie informacje

plwk  Dołączył: 21 Kwi 2006
Otwierasz PEF czy DNG? Może ma ograniczenia do PEF.

DNG

Zainstalowałem i nic mi nie otwiera, nawet jpg.

Na stronie Silkypixa jest informacja, że program ma wpisany numer seryjny aparatu.

Przed chwilą sprawdziłem jpg. i faktycznie na podglądzie jest, a przy próbie otwarcia komunikat, że mi tego nie otworzy..., ale dziwne bo jednego otworzył (?)

[ Dodano: 2013-08-31, 12:35 ]
plwk napisał/a:

Na stronie Silkypixa jest informacja, że program ma wpisany numer seryjny aparatu.

To by wszystko tłumaczyło....

To co mogliby przenieść do LR to ustawianie balansu bieli dla skóry.

arQ  Dołączył: 10 Mar 2011
zuka68, jest sporo innego softu ;-) UFRAW, RT, ostatnio nawet można było ustrzelić stare DXO za gratis (legalnie)

Używam RT (najbardziej prosty), ale jak za dużo ruszam suwakami, a dokładnie za mało zdecydowanie (zbyt powoli) to wywala na moim XP i dlatego myślałem nad zmianą jak dali za free ...

[ Dodano: 2013-09-07, 22:09 ]
Tak się składa, że na K-50 nic nie daje się robić w RT bo zaraz wywala (?), a dla odmiany w SILKYPIX nie mam pojęcia jak zapisywać "obrobione" zdjęcia ! Może ktoś mnie oświecić?

[ Dodano: 2013-09-08, 22:41 ]
Już nieaktualne - odinstalowałem :-)

Skocz do: