gGrzegorz.W. Ch  Dołączył: 07 Sie 2012
pentax 100- 300 4.7- 5.8 pozycja A nie działa
I mam taki mały problem pozycja A przestała działać styki na zewnątrz czyściłem i nic AF działa ręcznie można nastawiać przysłonę, ale z poziomu puszki nie i teraz się zastanawiam gdzie słoik w Krakowie do naprawy oddać? Co tam mogło się zepsuć ?? I ile taka naprawa może kosztować?

Makler  Dołączył: 09 Mar 2009
Po mojemu to mogły się zabrudzić styki wewnątrz, albo uszkodzona jest ścieżka na taśmie elektroniki (np. po upadku lub uderzeniu). Jak się można domyślić pierwsza naprawa względnie prosta, szybka i nie droga, druga raczej trudna, a może nawet niemożliwa. Jak czyszczenie styków obiektywu i korpusu izopropanolem (IPA) lub ew. czystym spirytusem nie pomaga to trzeba rozbierać.

Dzięki Makler
Nie pomaga czyszczenie z zewnątrz, w niedziele obiektyw do Krakowa poleci i zastanawiam się czy na Czapskich go oddać czy na Sienną? Albo może gdzie indziej, gdzie do staroci maja cierpliwość i serce ;) a rozbierać na pewno trzeba bo się zaczął lekko blokować i na 300 czasem nie można przestawić.

Dada  Dołączył: 01 Mar 2007
gGrzegorz.W. Ch napisał/a:
na Czapskich
Na Czapskich jest teraz na Zapolskiej :-P

tak dzieki Dada, czy tam serwisujesz swoje szkła?

[ Dodano: 2014-06-11, 00:44 ]
no i trafił na Zapolskiej 42 naprawa 180zl z jakim skutkiem to się w poniedziałek będę mojej pani dopytywał ;-)

Skocz do: