irek83  Dołączył: 10 Paź 2014
Sigma 70-200
Kupiłem używaną sigmę apo dg 70-200 f2,8 II macro hsm i AF nie działa w LV a z wizjera trochę wariuje ale da się przez wizjer robić zdjęcia chociaż nie tak to sobie wyobrażałem. Coś w internecie wspominano o wgraniu nowego oprogramowania do obiektywu ,ale usb dock z tym obiektywem nie działa. Jak to można zrobić i czy to pomoże ? Może coś jest nie tak z obiektywem. Dodam ,że to się dzieje z K-3.

Adam  Dołączył: 12 Sty 2010
Miałem podobną sytuację z tym obiektywem, ale w zestawie z K-5. Też wyczytałem, że to kwestia softu (ludzie pisali, że mieli podobne problemy z D7000). Wysłałem do serwisu sigmy (aparat dołączyłem profilaktycznie - nie wiem czy był im potrzebny) i problem usunęli.

irek83  Dołączył: 10 Paź 2014
Adam, przed tym zabiegiem jak ostrzyłeś przez wizjer to też Ci lekko wariował AF ? U mnie muszę po sygnale ustawienia ostrości szybko puścić przycisk AF bo inaczej zaczyna wariować i co chwilkę zmienia ostrość. LV całkowicie nie działa, przelatuje przez cały zakres, lekko się cofa i zatrzymuje w miejscu bez ostrości.

Adam  Dołączył: 12 Sty 2010
Takiego zachowania sobie nie przypominam. Jeśli chodzi natomiast o LV, to dokładnie taki problem właśnie miałem.

Skocz do: