tengo  Dołączył: 16 Lis 2014
  [K-5] K5IIs - tryb BULB
Pytanie odnośnie trybu BULB - raz po wciśnięciu i zablokowaniu wyzwalacza na pilocie od razu zaczyna naświetlać, a innym razem najpierw nalicza czas, a dopiero po odpuszczeniu guzika na pilocie zaczyna naświetlać. Próbowałem coś znaleźć w instrukcji, ale albo ja nie jestem w stanie zrozumieć na jakiej zasadzie to działa i dlaczego raz jest tak, a raz tak, albo po prostu tam tego nie ma. Mógłby mi ktoś wyjaśnić o co kaman? :?:

Dodam, że bardzo irytująca sprawa, bo robiąc zdjęcia w nocy lubię machać latarką, a po takim 10 minutowym maratonie szczerze mi się nie chce tego powtarzać, bo aparat zamiast naświetlać zdjęcie naliczał czas.

gezeb  Dołączył: 26 Maj 2007
Jaki masz ustawiony tryb rejestracji ? W trybie Pilot zdalneg sterowania migawka otworzy od razu po wcisnięciu , w trybie MUP będzie czekać na drugie wciśnięcie po podniesieniu lustra .
Jakiego pilota używasz ?

tengo  Dołączył: 16 Lis 2014
Kupiłem jakiś pilot na ebay'u. Jutro sprawdzę jak to z tym M.Up jest, bo to chyba to. Często z tej opcji w nocy korzystam. Jeżeli to nie to, to będę dalej pytać i szukać. Dzięki za odpowiedź ;-)

Skocz do: