Na tym forum nie ma OT, każdy post jest dokładnie na temat, który został w nim zawarty.
Przebrzydły Olympusiarz / dla przyjaciół Zygmunt
Stachu napisał/a:Planuję zamienić stary monitor na nowszy model. Mi tam CRT pasuje, ale inni domownicy wolą LCD. W związku z tym, mam takie pytanie:
Jaki monitor LCD do 1000 zł polecacie, co by się nadawał do obróbki zdjęć? No i co sądzicie o panoramicznych panelach? Jakie są ich zalety i wady?
Gx-1s, MX, SMC 40/2.8, 135/2.8, kit 18-55, SMC 50/2, Helios 58/2, Sigma 70-300 APO, SMC 28/2.8
awakqwq napisał/a:Ważne żeby miał matryce MVA lub PVA a nie TN.
Markoo napisał/a:Tak jak tu zuz napisano, mysle ze stary crt bedzie lepszy do zdjec niz nie jeden lcd do 1kpln :(
Markoo napisał/a:Ale jakby tako cos kolo 1.45kpln to polecam NEC 1970nx
Markoo napisał/a:super ergonomia ...
Markoo napisał/a:itp. na matrycy isp, 3 lata gwarancji, kolory jak dla mnie ok, duze katy
Markoo napisał/a:Ale jakby tako cos kolo 1.45kpln to polecam NEC 1970nx
Markoo napisał/a:super ergonomia ...
Markoo napisał/a:itp. na matrycy isp, 3 lata gwarancji, kolory jak dla mnie ok, duze katy
Gx-1s, MX, SMC 40/2.8, 135/2.8, kit 18-55, SMC 50/2, Helios 58/2, Sigma 70-300 APO, SMC 28/2.8
Markoo napisał/a:Chodzi o pelna regulacje i bardzo latwa wysokosci kata pochylenia a przede wszystkim bardzo lekki obrot wokol osi tego najczesciej uzywam.
dan napisał/a:No tak, ale brakuje mu np. mozliwosci regulacji mocy lamp...
Markoo napisał/a:Co masz konkretnie na mysli ...? bo jakos nie moge zalapac ?
dan napisał/a:Jesli Ci LCD swieci mocno podczas wieczornej i nocnej pracy, to nie musisz zmniejszac kontrastu - wystarczy obnizyc moc lamp. Dobre monitory umozliwaja plynna regulacje w duzym zakresie.
espresso napisał/a:I nie do końca się przejmuj opiniami kochających CRT. Co mają powiedzieć ja wydali na nie kupę kasy?
http://aleknowak.net
Go Out And Burn The Sensor Again
espresso napisał/a:Od kazdej reguły są wyjątki. Niedawno jakaś firma sprzedawała w Kaliszu profesjonalne monitory dla grafików (poleasingowe) sprowadzone z GB. Ceny super od 400 do 1000zł. Kolega kupił i jest na prawdę rewelka.
espresso napisał/a:ZDROWIEJ
espresso napisał/a:ZDROWIEJ
Teraz będzie głupie pytanie. A "Brightness" to co?dan napisał/a:Jesli Ci LCD swieci mocno podczas wieczornej i nocnej pracy, to nie musisz zmniejszac kontrastu - wystarczy obnizyc moc lamp
Jarek Dabrowski napisał/a:Teraz będzie głupie pytanie. A "Brightness" to co?
moje 50D Canon
50mm/1,4 USM Canon
30mm/1,4 DC Sigma
85/1,8 USM Canon
Ż jest P... p.