foto  Dołączył: 03 Maj 2013
Rivelv, trochę przydzwoniłeś :shock: ale dobrze, że działa.

Wolna chwila w W-wie

 

Rivelv  Dołączył: 17 Sie 2008
upadł no był.
na chodnik więc nie mam nic na swoją obronę.
po za tym, że naprawiłem :-)

blizny zostały - ale wszystko działa o ma się dobrze.



już po naprawie udało mi się takie pstyki zrobić
R0002185 by Angus MacGyver, on Flickr

R0002193 by Angus MacGyver, on Flickr

 

foto  Dołączył: 03 Maj 2013
Po zmianie pierścienia nie prawie nie będzie śladu ;-)
 

Rivelv  Dołączył: 17 Sie 2008
ale tryb makro też działa.


chociaż jeszcze go nie opanowałem za dobrze
 

Ryszard  Dołączył: 04 Paź 2006
No jak nie opanowałeś, jak opanowałeś. Fotos bomba!
 

foto  Dołączył: 03 Maj 2013
Zakupiłem GW-4 i wydruki A4 i A3 bajka. Poniżej zdjęcie z konwerterem

 
andrzejekp  Dołączył: 17 Kwi 2011
Witam.Czy w Ricohu griii istnieje możliwość wyłączania stabilizacji? Czy nie ma problemu z nadmiernym "grzaniem" sie korpusu,?
 

foto  Dołączył: 03 Maj 2013
andrzejekp napisał/a:
Witam.Czy w Ricohu griii istnieje możliwość wyłączania stabilizacji? Czy nie ma problemu z nadmiernym "grzaniem" sie korpusu,?


Stabilizację można wyłączyć, nie zauważyłem grzania aparatu, robiąc zdjęcia w temperaturze 35 C przez dwie godziny. Zdjęcia wykonywałem co jakiś czas. zdarzało się czasami dość intensywnie ;-)
 

Rivelv  Dołączył: 17 Sie 2008
A ja przy intensywnym wciskaniu spustu odkrylem zawieszanie sie aparatu. I dopiero wyjecie baterii i włożenie pomagalo.
Ciekawe czy po aktualizacji tez bedzie to samo
 

Ryszard  Dołączył: 04 Paź 2006
Rivelv, często włączałeś światłomierz* czy szybko robiłeś zdjęcia?

* nie jestem pewien, czy to dobre pytanie w przypadku cyfrówki, ale wiesz chyba o co chodzi ;-)
 

Rivelv  Dołączył: 17 Sie 2008
z GRem mam tak że w większości przypadków nie zastanawiam się zbyt dużo. wyjmuję i przyciskam spust. robiąc zdjęcia.
koryguje co najwyżej przesłonę - bo najczęściej używam Av.
a ostatnio mogę nawet klikając na ekran robić zdjęcia od razu tam gdzie ustawiam ostrość, - od razu klika zdjęcie.

przypadek zawieszania jednak trafiał się przy używaniu zwykłego przycisku. Ot maluchowi próbowałem zrobić zdjęcia (a to czasem trudne) no i w pewnym momencie się zawiesza, ekran czarny, dioda miga, a aparat nie reaguje.
zaczynam się zastanawiać czy to nie będzie wina karty może?
 
Pantadeusz  Dołączył: 26 Lip 2019
R0002883 by Piotr, on Flickr Pierwsze oznaki jesieni
 

foto  Dołączył: 03 Maj 2013
Z wycieki po Krakowie + GW-4


Wyświetl posty z ostatnich:
Skocz do:
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach