Zabawki w kolorze żółto-czarnym i trochę zielonego
Ja jestem bardzo dobrym fotografem, tylko mój aparat jeszcze o tym nie wie.
Tego formatu raczej nie obetną, bo jest 2x3 czyli format pliku z K10D. To tylko w małpkach( są wyjatki ) i Olympusie jest inny format. Przeważnie w DSLR jest własnie 2x3, a raczej 3x2jacusmp napisał/a:zrobili odbitke 10x15 (pocztowka), zwykle obicinaja format odbitki.
Pozdrawiam
Paweł
-----------
Za Fafniakiem: Nie dla leniiii !!!!!!!!!!
Moje pstryki
K-1, SMC FA*24/2, SMC FA*300/4.5, T 28-75/2.8: 645N+FA 45-85/4.5+ A 35/3.5, seria tradycyjnych korpusów bagnetu "K" i nawet jakieś Nikony oraz osprzęt do wszystkiego i niczego.
jacusmp napisał/a:Potrzebuje czegos co za pisze tak zeby nie bylo problemu w labie, nie chce sam drukowac fotek.
Zabawki w kolorze żółto-czarnym i trochę zielonego
Ja jestem bardzo dobrym fotografem, tylko mój aparat jeszcze o tym nie wie.
Nie, ten program jest tylko do przycinania. Zainstaluj Picasę 2. Tam mozesz to zrobić i nawet więcej . To jest program Googla.jacusmp napisał/a:tez rozdzielczosc zeby zrobic mniejszy plik i wyslac fotki mailem?
Pozdrawiam
Paweł
-----------
Moje pstryki
Mam robaki
Które czasami strasznie kompresują pliki.oyo555 napisał/a:pobrania specjalne programy do przesyłania zdjęć.
Pozdrawiam
Paweł
-----------
Moje pstryki
Mam robaki
CytatMusisz dać pliki w rozdzielczości 300dpi
Moje zdjęcia pozostają amatorskie ze względu na szumy na wysokim ISO i brak AF
bEEf napisał/a:CytatMusisz dać pliki w rozdzielczości 300dpi
nie-praw-da. Innymi słowy: urban legend.
Mam robaki
CytatLab zawsze robi z tego 300 lub 400ppi
Cytatzawsze na takim
przeliczaniu tracisz na jakości. Jeżeli chcesz żeby to było 1:1, to musisz się stosować do rozmiarów podanych przez laboratorium.
CytatNo czyli jak mamy plik, ktory natywnie jest a3 w 300dpi, a chcemy miec 10x15@300dpi, to trzeba go skalowac przed zaniesieniem do labu?
bEEf napisał/a:dan, nie, wyluzuj. Jak zrobisz to Ty na swoim kompie, to oszczędzisz labowi 1.212*10^-123 Ah prądu, który zużyje jego procesor skalując, doliczając to do swojego rachunku. Sam sobie oblicz, czy czy Ci się to opłaca, wkalkulowując swój czas.
Mam robaki