Pozdrawiam
Łukasz Bakuła
„Fotografia – to radość życia. Aparat nie został stworzony dla ludzi smutnych i skwaśniałych”. J. Płażewski
Pozdrawiam
Łukasz Bakuła
„Fotografia – to radość życia. Aparat nie został stworzony dla ludzi smutnych i skwaśniałych”. J. Płażewski
bakulik napisał/a:Jako że zostały zasiane pewne wątpliwości w kwestii praw autorskich do zdjęcia oraz celu użycia pliku RAW, został on zmieniony.
K-751, dodatki i dyletanckie pstryki
Pozdrawiam
Łukasz Bakuła
powalos napisał/a:Prawdę mówiąc to podoba mi się plik prosto z aparatu. Jednak aby zabawie stało się zadość, "poprawiłem" go co nieco. Jak zwykle LR 6.14
kaSetka z zabawkami
K10D, K-5IIs oraz DA 18-55 i inne
mh2012 napisał/a:w żadnym wypadku nie mam zamiaru umniejszać pozycji wspomnianych autorów (kwrom i Andre53) poprzez nie zaliczenie ich do orłów
pozdrawiam
Andrzej
(Sony A7 III, Samyang 35 f/2.8, Sony fe 50 2.8 Makro, Sony fe 24-105 G, PENTAX K20, smc PENTAX - DA 18-55mm AL, smc PENTAX-A 1:1.7 50 mm, LD Di TAMRON AF 70-300mm.) NIKON Coolpix P7000.
K-751, dodatki i dyletanckie pstryki
K-1, SMC FA*24/2, SMC FA*300/4.5, T 28-75/2.8: 645N+FA 45-85/4.5+ A 35/3.5, seria tradycyjnych korpusów bagnetu "K" i nawet jakieś Nikony oraz osprzęt do wszystkiego i niczego.
Pozdrawiam
Łukasz Bakuła
mogę podpisać się dwoma rękami a dodam że dopiero tutaj widać różne podejścia do wołania ...Andre53 napisał/a:Nie śmiem myśleć o sobie, że jestem "orłem". Całe życie się uczę, eksperymentuję. Wysyłam prace, które w moim subiektywnym odczuciu są poprawne
jakim programem wołane widać w "Exif" po ściągnięciu zdjęcia do siebie na komputer:mh2012 napisał/a:Pozostali milczą w tym zakresie szczegółów technicznych
Pozdrawiam
Kp + S 17-50 f2,8 + HD DA 55-300mm F4.5-6.3 ED PLM WR + O-ME53
Miłego dnia
K10D, K-5IIs oraz DA 18-55 i inne
Właśnie tak jak w Twoim "nawiasie", chciałem Ale czy wyszło mi zgodnie z założeniem/chęciami, nie mam pojęciaBlesso napisał/a:jak to jest z żółcią u rafiego ( lecz czy aby nie zbliża się On do rzeczywistego odbioru ?)
To chyba zależy głównie od wewnętrznego silnika wołarki, a zbyt mocne zwiększenie ostrości czy (mikro)kontrastu zapewne też może spowodować, że tych nie-gwiazdek (hot pikseli) będzie więcej.mh2012 napisał/a:Nadal pewną zagadką jest dla mnie istnienie tych hotpikseli na niektórych pracach, ale zostawiam to na razie jako jedną z nierowiązywalnych zagadek wszechświata :)
kaSetka z zabawkami