Nie wszystko co się liczy jest policzalne i nie wszystko co policzalne się liczy.
pe72 napisał/a:Zbyma72age, jesteś wielki! Już się głowiłem jak spolszczyć Darktable, a tu proszę jest gotowiec Fajnie, że Ci się chce i mam tu na myśli wszystkie Twoje poradniki
[ Dodano: 2019-01-11, 07:07 ]
Niejako w uzupełnieniu posta Zbyma72age, wskazuję, że pod linuksem plik lokalizacyjny należy umieścić się w katalogu: /usr/share/locale/pl/LC_MESSAGES . (przynajmniej Linux Mint tak ma )
Zbyma72age napisał/a:Mógłbym je uzupełnić, ale nie wypada wchodzić w zakres pierwotnego autora.
NAFO expansion is non-negotiable
Kytutr napisał/a:Zbyma72age napisał/a:Mógłbym je uzupełnić, ale nie wypada wchodzić w zakres pierwotnego autora.
W tym przypadku można, a nawet trzeba W innym przypadku tłumaczenie nie pojawiło by się w publicznym repozytorium - nic tylko je sklonować u siebie: https://github.com/darktable-org/darktable.git wprowadzić zmiany i stworzyć pull request. Będziesz potrzebował z tym pomocy?
K5 IIs + DA*55/1.4 + DA* 16-50/2.8 + DA35/2,4 + T 17-50/2,8 + YN-560III
Pozdrawiam
6x6 - 24x36 - FF - malutki dron
plwk napisał/a:Super. Samo pobieżne przewertowanie instrukcji pokazuje jakie to potężne narzędzie.
Pozdrawiam
Pozdrawiam
Bubsztyk napisał/a:Mam do Was pytanko. Od jakiegoś czasu przesiadam się na linuksa i praktycznie wszystkie domowe zastosowania to już linuks. Windowsa odpalam do Lightrooma, ale chciałem całkowicie przesiąść się na linuks i powoli ogarniam darktable. O ile z obróbką jakoś zaczeło mi już iść to wydruk zdjęć jest słabo w DT zorganizowany. Dużo wygodniejszy jest w LR.
I tu pytanko, czy drukujecie zdjęcia z DT czy eksportujecie zdjęcia do jpeg i potem drukujecie je z jakiegoś innego programu?
krzyc sur napisał/a:w Linuksie możesz mieć kilka sterowników do jednego urządzenia
Pozdrawiam
plwk napisał/a:krzyc sur napisał/a:w Linuksie możesz mieć kilka sterowników do jednego urządzenia
W Windows chyba też, tak mam w przypadku skanera.