apemantus napisał/a:cube007 napisał/a:SAFOX X z 2012 - litości
Więc TO prawda! Myślałem, że jakiś błąd się wkradł.
YM124G, MX, Mz-5n, K-5II, K-3II
Ale inne japońskie firmy z branży foto jednak coś nowego w bebechach proponują (choć i im zdarzają się odgrzewane kotlety). Nie piszę tego, żeby sobie ponarzekać. Mnie to co daje K3III a wcześniej K5IIs, w zupełności wystarcza. Po prostu mój ograniczony umysł, nie jest w stanie ogarnąć tak wysublimowanej strategii biznesowej...rychu napisał/a:Widocznie Japończycy kochają kolory, bebechy pozostawiając na drugim planie. My po prostu nie rozumiemy ich sposobu myślenia.
K-3III, szkła 17 - 300 x 1,4 (stałki Pentax, zoomy S i T) i jakieś inne szpeje.
I've seen things you people wouldn't believe. Attack ships on fire off the shoulder of Orion. I watched C-beams glitter in the dark near the Tannhauser gate. All those moments will be lost in time, like tears in rain. Time to die.
return isLBA ? lematDady() : piwkoWPoznaniu();
K-3III, szkła 17 - 300 x 1,4 (stałki Pentax, zoomy S i T) i jakieś inne szpeje.
I've seen things you people wouldn't believe. Attack ships on fire off the shoulder of Orion. I watched C-beams glitter in the dark near the Tannhauser gate. All those moments will be lost in time, like tears in rain. Time to die.
Pozdrawiam,
Paweł
Brak Pentaxa w Pentaxie
MF , FF , APS-C
cube007 napisał/a:SAFOX X z 2012 - litości
*ist DS | K20D | K-5II | 17 | ME-Super | G9X
Mam Pentaksa i nie zamierzam przepraszać
No właśnie była trzecia droga: K-70 z nowym wyświetlaczem i tymi dodatkowymi profilami kolorystycznymi. Przecież: producent zastrzega sobie prawo do zmiany specyfikacji bez powiadamiania konsumentów. Proste. Czyżby w instrukcjach do Pentaksów nie było takiej klauzuli?opiszon napisał/a:Dziwni jesteście.
Można było to zrobić na 2 sposoby.
- K-70 II - ale to byłoby bez sensu bo za mało zmian żeby można było mówić o tym że to następca k-70
- całkiem nowa nazwą - tak jak zrobili. W ten sposób nie sugerują że to coś lepszego od k-70 - to po prostu nowy aparat o takich samych bebechach.
K-r, k-30 to chyba była podobna zmiana? Tyle że obudowa inna.
Moim zdaniem to jest uczciwe.
Choć najlepsze by bylo po prostu wyłuszczenie tego po cichu jako rev2 bez żadnych oznak modelowych na zewnątrz - ale to by wymagało znalezienia zastępstwa dla LCD o dokładnie takich samych parametrach.
Ryszard napisał/a::-B
rychu, nie odróżniasz Pentaksa K-70 od Zenita E?rychu napisał/a:w postaci wajchy jak w wozie drabiniastym ze sztywnym cięgnem
K-5iis + Bigma, K-30, K-X, K-R, P18-55, P50-200, P80-320, S70-300, T70-300, Trioplan 100/2.8 i sporo innych gratów.
RPM napisał/a:Kurczę... jeszcze nikt nie miał w ręku a już wszyscy wiedzą co jest w środku
action01 napisał/a:Kameleon Super napisał/a:Obrazki obejrzałem. Nic nie rozumiem.
Można włączyć tłumaczenie.
W skrócie najbardziej dumni są z kolorowych korpusów. Porównują do aut sportowych