Grendel  Dołączył: 31 Gru 2006
Koszulka z logo klubowym?
Witam
Wiem, że w dziale klubowym toczy się akcja koszulek Pentaxianów, ale ja wolałbym sobie zrobić koszulkę z logo takim, jakie mamy na szczycie strony. Patrzę na oferty nadruków na allegro i dobra koszulka (185g/m^2) wraz z nadrukiem max 20x25cm kosztuje raptem 30zł. Zastanawiam się więc czy sobie nie zapodać takiej na potrzeby akcji plenerowych, spotkań itd... Bo jak widać po Ogrodzieńcu, ze znalezieniem się jest trochę problem :)

Stąd niedyskretne pytanie - czy autor powyższego logo ma to w jakimś skalowalnym bezstratnie formacie (Corel czy inny wektorowy?)

Maciek  Dołączył: 20 Kwi 2006
Grendel napisał/a:
Stąd niedyskretne pytanie - czy autor powyższego logo ma to w jakimś skalowalnym bezstratnie formacie (Corel czy inny wektorowy?)

Mam. Z tym, że moja część to samo PENTAX@PL. Wyślij mi maila to odpowiem załączając co trzeba.

Grendel  Dołączył: 31 Gru 2006
I o tę część @ w aparaciku chodzi.

jeśli możesz, poproszę taką wersję na dawid [at] krysiak [.]biz

Poszło :-)

bossini  Dołączył: 23 Sty 2007
To ja tez grzecznie prosić 8-)

bossini{at}wp{kropka}pl

Pietras  Dołączył: 30 Kwi 2007
Również prosił bym o przesłanie na adres : agrafek (małpa) gmail . com

Poszło.
Dla wszystkich zainteresowanych wrzuciłem też na www: http://www.alt-pl-fajka.pl/temp/pentax_pl.zip

bossini  Dołączył: 23 Sty 2007
Dziękować dobry człowieku :)

Zrobię sobie banner nad łóżkiem i nadruk na bokserkach :evilsmile:

[ Dodano: 2007-08-08, 20:53 ]
P.S. A czym to oprócz Corela można otworzyć?

kafciok  Dołączył: 24 Lut 2007
bossini napisał/a:
P.S. A czym to oprócz Corela można otworzyć?

Np. w Illustratorze (ai), cdr'a również powinien "łyknąć"

Pietras  Dołączył: 30 Kwi 2007
Również dziękuje,.. Będzie z tego fajna koszulka :)

W zipie jest plik Corela w wersji 9 oraz eps - ten drugi to dość uniwersalny format - można nawet w PhotoShopie otworzyć ale przestanie być wektorem (przynajmniej do wersji 7).

[ Dodano: 2007-08-09, 09:36 ]
A w ogóle to może by ten pliczek gdzieś na serwer forumowy wrzucić i wrzucić informację o nim w którymś z FAQ/wątków klubowych? U mnie oczywiście może leżeć.

kafciok  Dołączył: 24 Lut 2007
Maciek napisał/a:
(...) eps - ten drugi to dość uniwersalny format - można nawet w PhotoShopie otworzyć ale przestanie być wektorem (przynajmniej do wersji 7)

I w wyższych też. W zasadzie to pliki wektorowe w szopie nie są otwierane, tylko rastrowane. W CS2 są tzw. smart objects, które zachowują informacje o wektorowym kształcie obiektu, ale to działa tylko przy wklejaniu wektorów np. z illustratora (o ile dobrze pamiętam, bo CS2 nie używam). Kiedy na palecie warstw "rozklikasz" takiego smart objecta (przytrzymując ALT), to on się po prostu otworzy w illustratorze, gdzie możesz go poddać edycji, zapisać a wszelkie zmiany zostaną uaktualnione w PH. Można go również dowolnie skalować bez utraty jakości (ponieważ jak już wspomniałem, są zachowane informacje o tym, że to obiekt wektorowy). Tyle :-)

O - coś takiego właśnie mi się kojarzyło - dlatego wolałem zastrzec do której wersji mam pewność :-)

mumonzan  Dołączył: 23 Kwi 2007
No dobra, wy tu o Corelach i PS, ale co z tymi koszulkami??

Pentaxian już sobie zamówiłem, ale to też fajny pomysł.
Znaczy ja to widzę - ta fotka ME Super i pod spodem to logo forum.
Jakby co, to kupuję :-D

Rozumiem, że ktoś by się musiał wziąć za organizację. Ale to nie ja, oj nie...

Skocz do: