sołtys  Dołączył: 19 Kwi 2006
Henri Cartier-Bresson: 99urodziny
Dziś Henri Cartier-Bresson skończyłby 99 lat. Z tej okazji składam życzenia Alkosowi coby nadal cieszył nasze oczy "henricartierbressonowskimi" ujęciami :mrgreen: :-B

dzerry  Dołączył: 01 Maj 2006
sołtys napisał/a:
Z tej okazji składam życzenia Alkosowi coby nadal cieszył nasze oczy "henricartierbressonowskimi" ujęciami
No facet, ale zes komplement przywalil ;-) Bresson nie byl ani jedyny, ani pierwszy ktory tak fotografowal. To co Henri ma wspolnego z alkosem, to fascynajca czlowiekiem i posiadanie aparatu. Moze jeszcze pochodna wrazliwosc, bo w koncu alkos sie na Bressonie 'wychowywal'. Ale takie uproszczenie drogi Soltysie jest bardzo niesprawiedliwie. Co ma alkos, czego nie ma Bresson? U alkosa, oprocz samych tematow, jest ta soczysta tonalnosc w cieniach, do czego Bressson, jako jednego z aspektow technicznych, w ogole nie przywiazywal uwagi. Alkos dalece dalej popuszcza wodze fantazji. Eksperymentuje. Bawi sie forma. A juz konczac ta laurke, dodam, ze nasz alkos kochany czesto pokazuje na zdjeciach czysty i prosty zachwyt swiatlem. W kilku slowach to jest jak ja widze jego fotografie. Tak wiec skladam zyczenia alkosowi, coby nadal cieszyl nasze oczy alkosowymi ujeciami :-B

dz.

dzerry napisał/a:
To co Henri ma wspolnego z alkosem, to fascynajca czlowiekiem i posiadanie aparatu.

iii w sumie oto mnie się rozchodziło :mrgreen: zdecydowanie zdjęcia alkosa są "alkosowe" a nie "henricartierbressonowskie" iii uprościłem na wskroś ... może też nie użyłem zbyt rozsądnego w tym przypadku sformuowania. Bardziej chodziło mi również o taką "radość" z fotografowania bijącą ze zdjęć obu autorów, umiejętność opowiadania obrazem, przykuwania uwagi, również to, że obok zdjęć tak jednego jak i drugiego nie można przejść obojętnie + to co napisałeś wyżej :roll:

alkos  Dołączył: 18 Kwi 2006
sołtys napisał/a:
Z tej okazji składam życzenia Alkosowi coby nadal cieszył nasze oczy "henricartierbressonowskimi" ujęciami

dzerry napisał/a:
No facet, ale zes komplement przywalil

dzerry napisał/a:
Tak wiec skladam zyczenia alkosowi, coby nadal cieszyl nasze oczy alkosowymi ujeciami

No faceci, tożeście komplementy przywalili... :shock: :shock: :shock: :oops: :oops: :oops: :shock: :shock: :shock: :oops: :oops: :oops: :shock: :shock: :shock: :oops: :oops: :oops: :shock: :shock: :shock: :oops: :oops: :oops: :shock: :shock: :shock: :oops: :oops: :oops: :shock: :shock: :shock: :oops: :oops: :oops: :shock: :shock: :shock: :oops: :oops: :oops: :shock: :shock: :shock: :oops: :oops: :oops: :shock: :shock: :shock: :oops: :oops: :oops: :shock: :shock: :shock: :oops: :oops: :oops: :shock: :shock: :shock: :oops: :oops: :oops:

I jak mam sie tera pozbierac?.... :roll:

Kurde, dzieki :mrgreen:

Michu  Dołączył: 18 Kwi 2006
Składacie Alkosowi życzenia z okazji urodzin Bressona?
Kurcze...
To może ja się też dołączę:
Alkos: oby Ci się sznurowadła nigdy nie kończyły, a filtr górnoprzepustowy skutecznie separował pestki agrestu. Obyś przeżył rok 2012 i mógł wnukom opowiadać o Euro, rysując patykiem na ścianie jaskini imaginację zdjęcia. I do tego wszystkiego bogatego Gwiazdora.

Michu napisał/a:
Składacie Alkosowi życzenia z okazji urodzin Bressona?

pomyślałem, że głupio byłoby w tej chwili nieco śpiewać Bressonowi "sto lat" :shock:

Jarek Dabrowski  Dołączył: 20 Kwi 2006
Michu napisał/a:
separował pestki agrestu
Alkosa agrest nie ma pestek. On ma ziarno.

Skocz do: