PiotrB.  Dołączył: 19 Kwi 2006
Projekt body Pentax
oooooo

Michu  Dołączył: 18 Kwi 2006
OKO - ale najwcześniej w łikend coś spłodzę.

Spinner  Dołączył: 22 Mar 2006
Heh - moze body jak w Z1p wykonane jak MZ-S, z porzadnym gripem, w pelni kompatybilne i dysponujace taka matryca jak K10D lub lepsza by mi wystarczylo :?:

Bez wyglupow, skromnie i na temat :mrgreen:

Pzdr
Spinner

fotonyf  Dołączył: 24 Kwi 2006
Matryca to chyba FF....

Jarek Dabrowski  Dołączył: 20 Kwi 2006
Fotopan FF?

fotonyf  Dołączył: 24 Kwi 2006
A wiesz? To jest pomysł! I wymienialna tylna ścianka: na film 35mm albo matryca. Film Fotopan FF i matryca FF :-P

Mertz  Dołączył: 24 Kwi 2006
No to ja przeciwnie niż Spinner - FF w ME Super (no chociaż APS-C, ale to nie byłoby juztak fajne). Nie miałbym chociaż problemów z AF'em ;]

djack  Dołączył: 22 Kwi 2006
Spinner napisał/a:
Heh - moze body jak w Z1p wykonane jak MZ-S, z porzadnym gripem, w pelni kompatybilne i dysponujace taka matryca jak K10D lub lepsza by mi wystarczylo

Mi by bardziej pasowało coś w rodzaju tego niezrealizowanego MZ-SD (K-1), tylko zamiast tego białego czujnika (?) miałby dodatkowy spust. A co do projektu to postaram sie coś naskrobać. Wstępny rysunek już mam. Jesli nie zdążę go jutro dopracować, to pokażę dopiero za tydzień, bo wyjeżdżam do Lwowa :mrgreen:

Cóż - jak widzę na mnie spadł ciężar inicjacji.
Ciekaw jestem Waszej opinii.

zorzyk  Dołączył: 21 Kwi 2006
:mrgreen: MZ-S z Kadyszką :roll: Ładne! Ciekawe, czy okażesz się Michu jasnowidzem - jak się pojawi prototyp K1D... Teraz jeszcze tylko plecki...

Jarek Dabrowski  Dołączył: 20 Kwi 2006
Ja się pytam, gdzie jest guzik "Zdjęcie Wygrywające Każdy Konkurs"

Fafniak  Dołączył: 19 Kwi 2006
Jarek Dabrowski, - spokojnie.....ta funkcja wlaczona z automatu pod spustem....przy pomiarze swiatla... 8-)

tref  Dołączył: 05 Wrz 2006
... tak a ustawiając parametry ekspozycji należy zdefiniować numer konta właściciela. Wtedy od razu wiadomo byłoby, gdzie przelać kasę za zdjęcia (odczyt oczywiście w EXIFie) :mrgreen:

emigrant  Dołączył: 20 Wrz 2006
Michu Ale ta matrycka coś taka maława. Chyba nie miałeś na myśli 4/3?

[ Dodano: 2006-10-21, 20:56 ]
O kurka przecież to matówka sie w lusterku łodbija :oops:

djack  Dołączył: 22 Kwi 2006
A ja wymyśliłem cos takiego:

To czerwone z przodu to oczywiście wspomaganie AF. Pokrętła na górze: po lewej stronie pryzmatu (patrząc od tyłu aparatu) pokrętło korekcji ekspozycji, po prawej pokrętło trybów fotografowania). Na górze za spustem byłyby też przełączniki pomiaru światła i zdjęc seryjnych (jak w MZ-S). LCD z parametrami przeniesiony na tylną ściankę (nad albo pod kolorowym LCD). No i w pełni kompatybilne mocowanie (na rysunku teoretycznie jest ten dzyndzel, ale prawie go nie widać)

[ Dodano: 2006-10-22, 14:47 ]
No tak, zapomniałem o jednej rzeczy - nie ma blokady obiektywu :oops:

djack napisał/a:
No tak, zapomniałem o jednej rzeczy - nie ma blokady obiektywu
- spoko jest blokowany elktrohydroaktywnopneumatycznie...

Ktoś pytał o plecki...

MvA  Dołączył: 29 Kwi 2006
ladne plecki. Michu, poslij to pentaxowi

emigrant  Dołączył: 20 Wrz 2006
Michu Podobają mi się te 2 wyświetlacze na pleckach, chociaż bardziej mi się podoba to, co jest na kolorowym.

Czyżby to Ciebie ta młoda dama tak mocno się trzymała, że pousuwała owłosienie z czoła?

ladne....

Skocz do: