Zwiększenie stopki o więcej niż 255 znaków :)
No tak, oczywiste.
32% Complete
8 (32%)
Nie :/
68% Complete
17 (68%)

perl  Dołączył: 24 Wrz 2006
  Tekst podpisu:
o ja zły! o ja nieszczęśliwy!

od jakiegoś czasu chciałbym się publicznie (och :mrgreen: :oops: ) pochwalić cóż ja to takiego P i pk posiadam. Ale niestety
Cytat
Podpis - dozwolona ilość znaków: 255

Chociaż w moim przypadku nie ma się specjalnie czym chwalić, to jednak proszę uprzejmie o zwiększenie ilości znaków do ...hmmm... 400 ! Nawet 500 !

Przy czcionce 8 czy 9, której zazwyczaj się używa w stopce, bałaganu nie będzie.

Najważniejszy argument "za":

to forum foto, tutaj nikt nie robi popularnego gdzieniegdzie syfu w stopkach, generalnie wiele osób ma w swojej stopce przeładnie wypisany sprzęt. Nie wiem jak to się Spinnerowi zmieściło a moje nie chce :(

Wiem że zaraz tref albo milo znajdą dla mnie rozwiązanie: wystawić coś z tego sprzętu na allegro : ))) ale nie ma mowy - co jakiś czas coś się zmienia i powoli zmierza ku 'lepszemu'.

zy  Dołączył: 29 Lis 2006
perl, lacze sie z Toba w bolu, tez zaczalem miec ten problem od jakiegos czasu ale poradzilem sobie w inny sposob. Tez jestem 'za'. Szczegolnie, ze do tych 255 znakow liczone sa tez rzeczy ktorych nie widac czyli np [color=][/color]

milo  Dołączył: 01 Sie 2006
perl napisał/a:
Wiem że zaraz tref albo milo znajdą dla mnie rozwiązanie: wystawić coś z tego sprzętu na allegro : ))) ale nie ma mowy - co jakiś czas coś się zmienia i powoli zmierza ku 'lepszemu'.

Ja proponuje wystawic u Nas w gieldzie, albo od razu przeslac na moj adres domowy ;)

macioh  Dołączył: 28 Gru 2006
milo napisał/a:
proponuje wystawic u Nas w gieldzie

z dopiskiem "oddam w dobre ręce" :mrgreen:

negocjatorek  Dołączył: 12 Kwi 2007
może zrób tak, jak ma to Zy ?? nie trzeba będzie zmian ? Namawiam do złego :evilsmile: :?:

zy  Dołączył: 29 Lis 2006
oddaje i oddaje, a to jak kauczuk :-)

perl  Dołączył: 24 Wrz 2006
no cóż, pozostaje chyba tylko tak :(

plwk  Dołączył: 21 Kwi 2006
perl, usuń ze stopki elementy nieistotne dla robienia zdjęć (plec Apollo,tor Pentax) i na pewno się zmieści.

tref  Dołączył: 05 Wrz 2006
perl napisał/a:
Wiem że zaraz tref albo milo znajdą dla mnie rozwiązanie:
oczywiście, na PW powiem Ci jak to załatwimy. Limitu nie zwiększę. Przynajmniej jeszcze nie teraz. :-D

Maciek  Dołączył: 20 Kwi 2006
negocjatorek napisał/a:
może zrób tak, jak ma to Zy ??

Jak wszyscy tak zrobią to nieźle się zwiększy obciążenie serwera - obrazek ze stopki ma 25kB - 255 znaków zdecydowanie mniej - przy dwudziestu, czy ile tam się postów mieści na stronie, iloczyn może wyjść całkiem spory.

motomouse  Dołączył: 14 Sie 2007
Obciążenie serwera się nie zwiększy, a nawet zmniejszy. Obrazki są linkowane z serwerów niezależnych od pentax.org.pl

GRZESIO  Dołączył: 05 Mar 2007
Ja poproszę z 3000 (3tys) znaków - wtedy napisał bym, że tak naprawdę dla dieharda nie liczy się ogniskowa i jasność ale pojemność i smak. :-B

PiotrR  Dołączył: 03 Maj 2006
No to skoro już linkujemy zdjęcia, to ja proponuję wstawiać w stopce zdjęcia sprzętu zamiast opisu. Wtedy dopiero będzie na forum ładnie. ;-)

Kytutr  Dołączył: 20 Lut 2007
PiotrR napisał/a:
No to skoro już linkujemy zdjęcia, to ja proponuję wstawiać w stopce zdjęcia sprzętu zamiast opisu. Wtedy dopiero będzie na forum ładnie. ;-)

Nie róbmy z forum choinki :-)

Pozdrawiam,
Kytutr

raurfang  Dołączył: 26 Kwi 2007
Maciek napisał/a:
negocjatorek napisał/a:
może zrób tak, jak ma to Zy ??

Jak wszyscy tak zrobią to nieźle się zwiększy obciążenie serwera - obrazek ze stopki ma 25kB - 255 znaków zdecydowanie mniej - przy dwudziestu, czy ile tam się postów mieści na stronie, iloczyn może wyjść całkiem spory.

Obciążenie nie wzrośnie, bo obrazki będą linkowane z zewnętrznych serwerów.
Poza tym taki obrazek może mniej 'ważyć' - kwestia odpowiedniej kompresji. Oto przykład:

rozmiar - 3,26kB

Maciek  Dołączył: 20 Kwi 2006
raurfang napisał/a:
Obciążenie nie wzrośnie, bo obrazki będą linkowane z zewnętrznych serwerów.

Faktycznie - moje niedopatrzenie... Jednak widać, że spałem z sześć godzin za krótko.
raurfang napisał/a:
Poza tym taki obrazek może mniej 'ważyć' - kwestia odpowiedniej kompresji.

A to oczywiście - jak najbardziej zalecane działanie. Widać też po awatarach jak bardzo to się może różnić.

PiotrR  Dołączył: 03 Maj 2006
Kytutr napisał/a:
Nie róbmy z forum choinki

No to chociaż 25 grudnia.

Skocz do: